Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία

Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, πραγματοποιούνται ‘’υπό συνθήκες ύψιστης ασφάλειας’’, κατά το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο εδήσεων, περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, με τη συνδρομή στρατιωτικών συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle, προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα εκλογικά κέντρα, ισχύουν από τις 07:00 ως τις 23:00 , καθώς στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας βρίσκονται ήδη 12.000 αστυνομικοί και στρατιώτες, εκ των οποίων οι 5.000 φροντίζουν αποκλειστικά για την ασφαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την τήρηση της δημόσιας τάξης, σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση της αστυνομίας.

Μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τα μέτρα ασφαλείας θα είναι εξίσου αυστηρά, καθώς οι αρχές δεν αποκλείουν πιθανόν ξεσπάσματα, κυρίως από ακροαριστερές ομάδες.

Η ομάδα του Εμανουέλ Μακρόν, έχει ήδη ανακοινώσει ότι σε περίπτωση νίκης θα γιορτάσει στην πλατεία μπροστά στο Λούβρο ενώ η Μαρίν Λεπέν δεν έκανε γνωστό ακόμη το σημείο εορτασμού.

Και εκεί «θα κινητοποιηθούν οι δυνάμεις ασφαλείας για να φροντίσουν για την ασφάλεια των εορτασμών, των συγκεντρώσεων και των κινητοποιήσεων», σχολίασε ο Μπραντέ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα