Δραστικά μέτρα για τη διαφθορά λαμβάνει η Βουλγαρία

Σφίγγει τα λουριά κατά της διαφθοράς η Βουλγαρία. Ειδικότερα ως το τέλος Απριλίου αναμένεται να εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο της χώρας  το νομοσχέδιο για τη σύσταση μιας νέας Αρχής για την καταπολέμηση της διαφθοράς σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Πολιτική και τις Θεσμικές Υποθέσεις Μεγκλένα Κούνεβα.

Η νέα Αρχή αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία το αργότερο έως τις αρχές του επόμενου έτους και η δράση της θα αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς στην εξουσία, στο πολιτικό σύστημα (ιδιαίτερα κατά τις εκλογικές διαδικασίες), στην προστασία των πολιτών από τη διαφθορά, στην καταπολέμηση αυτών των πρακτικών στο υπουργείο Εσωτερικών και στο δικαστικό σύστημα, καθώς και στη δημιουργία περιβάλλοντος μη ανοχής της διαφθοράς στο δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει μετασχηματισμός ορισμένων υπηρεσιών, όπως η Επιτροπή για την Πρόληψη και τον Εντοπισμό της Σύγκρουσης Συμφερόντων, το Κέντρο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, τμήματα της Υπηρεσίας Ελέγχων κ.λπ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα