Δριμύ “κατηγορώ” Άδωνι στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές

«Τραγικό» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, το αποτέλεσμα των πυρκαγιών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση άφησε «την χώρα στην τύχη της».

«Είναι τραγικό αυτό που έχει συμβεί», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Και πρόσθεσε: «Όπως αποδεικνύεται από γραπτή ερώτηση που είχα καταθέσει στις αρχές Μαΐου στα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ο φετινός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ήταν μηδενικός. Αν διαβάσετε την απάντηση που μου είχε δώσει τότε ο υπουργός Άμυνας, ο κ. Πάνος Καμμένος, για την διαθεσιμότητα των αεροσκαφών και πότε θα έβγαιναν τα συμβόλαια για τα ελικόπτερα και την τελική απόδοση και λειτουργία των αεροσκαφών, θα νομίσετε πως, πραγματικά, οι άνθρωποι άφησαν την χώρα στην τύχη της».

Ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε ιδιαίτερα στην απουσία του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «η απουσία του κυρίου πρωθυπουργού στην αρχή, όταν όλη η Ελλάδα τον έψαχνε επί τετραημέρου, για να εμφανιστεί τελικά και να μας πει ότι δεν έγινε τελικά μεγάλη καταστροφή […] αυτό προκάλεσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα σε έναν απίστευτο πραγματικά βαθμό». Συμπλήρωσε επίσης ότι «ο κ. Πάνος Καμμένος, που είναι ο συναρμόδιος του κ. Τόσκα υπουργός, είναι ακόμα εξαφανισμένος».

Σε ό,τι αφορά την κριτική που δέχεται η Νέα Δημοκρατία επειδή τον περασμένο Φεβρουάριο δεν ψήφισε την τροπολογία για τους πυροσβέστες, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Μονίμως η κυβέρνηση διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Αυτό που όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει ήταν ότι η κυβέρνηση έκανε με αδιαφανή τρόπο ανανεώσεις συμβασιούχων, ενώ εμείς θέλαμε δημόσιους διαγωνισμούς για να γίνουν κανονικές προσλήψεις. Αυτή ήταν η διαφορά. Δεν ήταν για να μην έχουμε πυροσβέστες, αλλά για να έχουμε πυροσβέστες συνεχώς και σωστά».

Απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο για την απουσία αναφοράς στους δασικούς χάρτες από τα μέτρα που παρουσίασε, χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, αφού σημείωσε πως «επικρατεί μπάχαλο με τους δασικούς χάρτες», τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ υπέρ των δασικών αρχών, αρκεί να γίνονται σωστά».

Τέλος, στην ερώτηση για το τι θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «δεν θα φέρει πάντως πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κατά τα πρότυπα του κ. Τσίπρα, το 2014», και πρόσθεσε ότι «επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι Αλέξης Τσίπρας, δεν πρόκειται να πάει στην Θεσσαλονίκη ούτε για να κοροϊδέψει τους Θεσσαλονικείς ούτε για να κοροϊδέψει τους υπόλοιπους Έλληνες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα