“Δυνατές πλέον οι φωνές που ζητούν τέλος της λιτότητας”

Ολοένα και αυξάνονται οι φωνές που ζητούν το τέλος της λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος μίλησε στο ραδιοσταθμό «Real Fm».

«Ο λόγος για τον οποίο φαίνεται τώρα εντονότερα αυτό που ονομάζεται γερμανική Ευρώπη είναι επειδή πλέον είναι πολύ δυνατές οι φωνές που λένε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η πολιτική της ορθοδοξίας της λιτότητας των τελευταίων ετών», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις.

«Νομίζω όμως ότι το χαρακτηριστικότερο των ημερών είναι ότι τα δύο μέτωπα που ανέκαθεν υπήρχαν στην Ευρώπη, δηλαδή αυτά που ήθελαν την πολιτική της λιτότητας και αυτά που έχουν μία εμμονή στο κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης, όχι απλώς είναι πιο διακριτά τώρα αλλά αρχίζουν να ανατρέπονται οι ισορροπίες οι αρχικές και απέναντι στη σχεδόν ομοφωνία της λιτότητας υπάρχει μία πολύ έντονη αμφισβήτηση» σημείωσε.

«Εκεί είναι η ελπίδα, να αλλάξουμε τον συσχετισμό δυνάμεων, έτσι ώστε αυτό που σήμερα εμφανίζεται ως μία αντίθεση στην κυρίαρχη ορθοδοξία να γίνει νέα πολιτική γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογράμμισε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα