Δυσχεραίνει τη θέση του ο Βίτορ Περέιρα

Παράπονα από τους παίκτες του έχει ο Βίτορ Περέιρα… Παράπονα από ορισμένους παίκτες μπορεί να έχει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Παράπονα από την ομάδα έχουν και οι φίλοι του Ολυμπιακού. Γίνεται να μην υπάρχουν παράπονα και προς τον προπονητή; Όχι βέβαια!

Η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δυσχερή θέση, αλλά το πράγμα δεν πάει καλά και είναι γνωστό ότι ο Μαρινάκης δεν χαρίζει κάστανα αν η ομάδα του δεν παίζει μπάλα. Η περίπτωση Ζαρντίμ τα λέει όλα. Και για την ώρα στηρίζει τον Περέιρα, αλλά δεν θέλει και πολύ για να αλλάξει γνώμη.

Ο εκνευρισμός του ισχυρού άνδρα των «ερυθρολεύκων»  ήταν έντονος στα Γιάννινα μετά το φινάλε του αγώνα με τον ΠΑΣ, αφού η ήττα τον ενόχλησε! Και σιγά-σιγά αρχίζουν να μαζεύονται πολλά τα παιχνίδια όπου ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος. Ο Βίτορ Περέιρα δεν βελτιώνει την ομάδα του και αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο. Θα υπάρξει στήριξη το καλοκαίρι ή θα γίνει μεγάλη αλλαγή πλάνων;

Τα πράγματα είναι απλά. Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από τον Απόλλωνα ή χάσει τον τελικό από τη Skoda ή τον Ηρακλή, ο Περέιρα θα χαιρετίσει. Αν πάρει το νταμπλ, τότε η παραμονή του θα κριθεί από την εικόνα της ομάδας στα επτά τελευταία παιχνίδια της χρονιάς. Με τάσεις βελτίωσης και σημάδια ανάκαμψης της χειμερινής του επιλογής (δηλαδή του Φράνκο Χάρα) τότε θα κερδίσει πόντους παραμονής. Αν ο Ολυμπιακός διατηρηθεί στη μετριότητα, τότε πάλι θα πλησιάζει την έξοδο.

Θυμίζουμε ότι επί Περέιρα ο Ολυμπιακός έδειξε κάποια σημάδια ανάκαμψης στην αρχή (σε εύκολα θεωρητικά παιχνίδια) και μετά ξεκίνησε η μετριότητα. Στα τέσσερα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ και τα δύο ματς με την Ντνίπρο ο Ολυμπιακός δεν έδειξε κανένα δείγμα ανωτερότητας και αυτό δεν το ξεχνάει ο Μαρινάκης που δεν μπορεί να έμεινε ικανοποιημένος επειδή τελικά το πρωτάθλημα δεν χάθηκε και στο Κύπελλο η ομάδα του προκρίθηκε με το στανιό κόντρα στην ΑΕΚ της Football League.

Συνήθως τα αποτελέσματα είναι αυτά που κρίνουν τις σταδιοδρομίες των προπονητών, αλλά στο λιμάνι λειτουργούν αλλιώς τα πράγματα. Ένας Ολυμπιακός μέτριος, ακόμη και με το νταμπλ παραμάσχαλα, δεν θα κρατήσει τον Περέιρα στο λιμάνι. Πόσο μάλιστα ένας Ολυμπιακός που θα χάσει το Κύπελλο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα