Δυτική Ελλάδα: Δεκτό το αίτημα ENEL για έρευνες υδρογονανθράκων

Η ιταλική ENEL θα πραγματοποιήσει έρευνες υδρογονανθράκων σε τρεις χερσαίες περιοχές τής Δυτικής Ελλάδας: σε Άρτα και Πρέβεζα, στην Αιτωλοακαρνανία και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Το σχετικό αίτημά της έγινε δεκτό από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Οι ακριβείς συντεταγμένες των υπό παραχώρηση περιοχών θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση, ενώ στη συνέχεια το ελληνικό Δημόσιο θα απευθύνει Διεθνή Δημόσια Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την παραχώρηση Δικαιώματος Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στις τρεις αιτούμενες χερσαίες περιοχές, με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναμένεται το αργότερο εντός του Ιουλίου.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, από τις έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν υπάρχουν στις τρεις επίμαχες περιοχές σημαντικά γεωλογικά, τεκτονικά και πολυάριθμα γεωφυσικά δεδομένα (σεισμικά, αερομαγνητικά, μαγνητοτελλουρικά, βαρυτικά κ.ά.), καθώς και εκθέσεις, τα οποία υποδεικνύουν σημαντικό αριθμό από ενδιαφέρουσες, ρηχές αλλά και βαθιές, δομές προς διερεύνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα