Δυτική Όχθη: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς- Εφιαλτική βραδιά μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Μετά από συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστίνιων, ένας Παλαιστίνιος διαδηλωτής υπέκυψε στα τραύματα του, ύστερα από σφαίρες των πρώτων.

Για το περιστατικό οι απόψεις διίστανται καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, σε μια πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης κατά τις βραδινές ώρες, παλαιστίνιοι επιτέθηκαν σε στρατιώτες στην διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραηλινού στρατού.

«Ένας Παλαιστίνιος οπλισμένος με σιδερένιο λοστό έτρεξε προς την κατεύθυνση των στρατιωτών που πυροβόλησαν για να εξουδετερώσουν την άμεση απειλή» αναφέρει η ανακοίνωση για τον 33χρονο, που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Από την άλλη, το πρακτορείο ειδήσεων «The Palestinian Information Center», ανέφερε ότι «ο 33χρονος Παλαιστίνιος, Γιασιν Ομάρ αλ- Σαράντιχ, απήχθη από τους ισραηλινούς στρατιώτες μέσα στο σπίτι του».

Η οικογένεια του άτυχου άνδρα είπε ότι, «ο Γιασιν απήχθη εφόσον πρώτα τον χτύπησαν βάναυσα» ενώ το πρακτορείο κάνει λόγο «για επιχείρηση του ισραηλινού στρατού όπου μπήκαν σε σπίτια και συλλάμβαναν κατοίκους της Ιερυχούς

Να σημειωθεί ότι, οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησαν μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα