«Δόλωμα» η Τζολί για τη σύλληψη μεγάλου πολέμαρχου

 

Στη σύλληψη του πιο διάσημου και πλέον καταζητούμενου πολέμαρχου του κόσμου, Joseph Kony, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, θέλησε να συμβάλλει η Αντζελίνα Τζολί.

Συγκεκριμένα η ηθοποιός είχε την ιδέα να καλέσει τον Kony σε δείπνο και στη συνέχεια εκεί να γίνει η σύλληψή του, σύμφωνα με ένα e-mail του Luis Moreno Ocampo, πρώην Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Οι Moreno Ocampo και η Αντζελίνα Τζολί σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με ειδικές αμερικανικές δυνάμεις και εκεί να γίνει η σύλληψη του πολέμαρχου με σκοπό να οδηγηθεί ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου.

Σε ένα από τα email που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου φέρεται να γράφει: «Ξεχάστε τις άλλες διασημότητες. Η Jolie είναι η καταλληλότερη. Θέλει να συλλάβει τον Kony. Είναι έτοιμη. Πιθανόν και ο Brad Pitt να τη στηρίξει».  Η ηθοποιός απάντησε τότε πως ο Μπραντ Πιτ στηρίζει την ιδέα και ζήτησε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες παρόλα αυτά το σχέδιο δεν προχώρησε και ο πολέμαρχος ο οποίος κατηγορείται για σειρά εγκλημάτων παραμένει ελεύθερος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα