Δόση €150 για χρέος σχεδόν 250.000 ευρώ!

Κι άλλο γενναίο κούρεμα χρέους δανειολήπτη από επαρχιακό δικαστήριο. Αυτή τη φορά την απόφαση για την επιβίωση ενός υπερχρεωμένου πολίτη εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου. Με απόφασή του, δικαίωσε επιτηδευματία, μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο οποίος οφείλει το ποσό των 243.661,25 ευρώ, ως οφειλέτης και εγγυητής, σε δύο πιστώτριες τράπεζες.

Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου, αφού διαπίστωσε ότι απέτυχε η προσπάθεια του προδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των διαδίκων, δέχτηκε το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής, για χρονικό διάστημα δέκα χρόνων, δηλαδή μέχρι το 2024. Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε υπέρ ενός ελεύθερου επαγγελματία, 61 ετών και πατέρα τριών ενήλικων παιδιών του οποίου το εισόδημα υπέστη δραματική μείωση, λόγω της οικονομικής κρίσης. Το εισόδημά του σήμερα είναι 500 ευρώ από την εργασία του, ενώ διαθέτει ακόμα, μια κατοικία 80 τ.μ., μια επαγγελματική στέγη 100 τ.μ., αγροτεμάχια μονοετούς καλλιέργειας, 17.000 ελαιόδενδρα και ένα επαγγελματικό Ι.Χ.

Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του στη ρύθμιση του Ν. 3869/2010, εξέδωσε την εξής απόφαση:
1] Απαγορεύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης ρύθμισης, κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας, καθώς και κάθε μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης των αναφερομένων στην αίτηση περιουσιακών στοιχείων συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής υποθήκης ή προσημείωση υποθήκης, καθώς και την επίδοση διαταγής πληρωμής με επιταγή προς εκτέλεση.
2) Καθορίζει μηνιαία δόση καταβολής προς τις πιστώτριες 150 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα