Δύο εντάλματα σύλληψης για το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά

Εντάλματα σύλληψης  για δύο από τους βασικούς κατηγορούμενους στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Καταζητούμενοι είναι από σήμερα ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός αλλά και ο αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρείας wegmann Ολαφ Έσλερ, οι οποίοι ενώ είχαν κληθεί από τους ανακριτές κ.κ. Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου σε απολογία για σοβαρά αδικήματα δεν εμφανίστηκαν ποτέ ενώπιον τους.

Έτσι, οι δυο ανακριτές κατά της διαφθοράς προχώρησαν στην έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων για τη σύλληψή τους αφού πρώτα περίμεναν για δυο ημέρες ( σσ η κλήτευση ήταν για την  Δευτέρα)  μήπως και εμφανιστούν ενώπιον τους για να απολογηθούν.

Και οι δυο καταζητούμενοι πλέον κατηγορούμενοι  θεωρούνται ως πρόσωπα κλειδιά στις έρευνες των ανακριτών για τις μίζες στα εξοπλιστικά .Τα ονόματά τους είχαν μπει στο «κάδρο» των εμπλεκομένων μετά την απολογία του προσωρινά κρατούμενου πλέον στις φυλακές Κορυδαλλού, πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών, Αντώνη Κάντα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία φέρονται να εμπλέκονται σε μίζες για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη Γερμανική εταιρία.

Ο μεν  Φάνης Λιγινός κατονομαζεται ως πρόσωπο που αναλάμβανε να διακινήσει ξεπλένοντας το το μαύρο χρήμα ,ο δε Όλαφ  Εσλερ , αντιπρόεδρος της εταιρίας φέρεται να ενθυλάκωσε ένα  εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα που φέρεται να είχε δώσει στον Δημ. Παπαχρήστο, εκπρόσωπο της Wegmann στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα