Δύο μεταγραφές και μικρό ρόστερ

Μικρό ρόστερ, με παίκτες που θα μπορούν να καλύπτουν πολλές θέσεις και νεαρής ηλικίας είναι η εισήγηση του Μάρκο Σίλβα στη διοίκηση του Ολυμπιακού, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Όπως όλα δείχνουν, οι «ερυθρόλευκοι» θα προχωρήσουν σε πολύ προσεγμένες κινήσεις το καλοκαίρι, καθώς ο τεχνικός της ομάδας έθεσε ως προϋπόθεση ομαλής λειτουργίας της ομάδας την αποσυμφόρηση του ρόστερ και την κάλυψη πολύ συγκεκριμένων θέσεων στην ενδεκάδα, κυρίως για παίκτες που θα αποχωρήσουν με μεταγραφή το καλοκαίρι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ήδη μιλήσει με τη διοίκηση του συλλόγου για τις σκέψεις του αναφορικά με ποδοσφαιριστές που δεν είναι στα άμεσα πλάνα του, αλλά περιμένει τους αγώνες του Κυπέλλου και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι επαφές με τους παίκτες και τους εκπροσώπους τους.  Ο 38χρονος τεχνικός δεν δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει πολλά στην ομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι οι μεταγραφικές κινήσεις θα περιοριστούν στους απολύτως απαραίτητους στόχους. Πολλοί παίκτες θα φύγουν δανεικοί, κάποιοι θα μείνουν ελεύθεροι, ενώ αν παραχωρηθούν ένας ή δύο βασικοί, τότε θα αντικατασταθούν από –θεωρητικά– ισάξιους.

Οι λόγοι για την… 25άδα του Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα έχει τους λόγους του που θέλει να δουλέψει με ένα ολιγάριθμο ρόστερ. Επί της ουσίας, ο Πορτογάλος, αναγνωρίζοντας ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι και το πιο… ανταγωνιστικό στην Ευρώπη, θεωρεί ότι με δύο 11άδες συν τέσσερις νεαρούς παίκτες από την ακαδημία, μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της ομάδας, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στη διάκριση εκτός συνόρων. Τι πιστεύει ότι θα κερδίσει από τη δημιουργία ενός 25μελούς ρόστερ;

1)Καλύτερη διαχείριση. Ο Σίλβα έχει δείξει από φέτος ότι αρέσκεται να δουλεύει με συγκεκριμένους παίκτες και γι’ αυτό δέχθηκε κριτική από ορισμένους στον Ολυμπιακό, οι οποίοι επιθυμούσαν μία συνολικότερη αξιοποίηση του ρόστερ.

2)Αποφεύγει τις μουρμούρες. Είναι φυσιολογικό σε ένα ρόστερ 30-35 παικτών, κάποιοι να μένουν εκτός ενδεκάδας και κάποιοι να μην αγωνίζονται καθόλου. Όσοι… περισσεύουν, είναι επίσης φυσιολογικό να είναι δυσαρεστημένοι. Ο Πορτογάλος αντιμετώπισε κάποιες τέτοιες καταστάσεις, τις οποίες καταπολέμησε με ψυχραιμία. Βοηθήθηκε, ωστόσο, από την καλή πορεία της ομάδας. Αν πήγαινε κάτι στραβά, είναι άγνωστο αν θα κατάφερνε να διαχειριστεί την κατάσταση. Με 25 παίκτες, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, καθώς –αναγκαστικά– θα αγωνίζονται όλοι.

3)Κέρδη από την ψυχολογία των παικτών. Όταν ένας ποδοσφαιριστής ξέρει ότι θα αγωνιστεί και διακατέχεται από επαγγελματική νοοτροπία και κίνητρο, αποδίδει καλύτερα. Ο Σίλβα θέλει να δουλέψει με παίκτες που έχουν καλή ψυχολογία.

 

Η αντικατάσταση των Μαζουακού και Ρομπέρτο

Ως εκ τούτου, πολλοί θα φύγουν και λίγοι θα έρθουν το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, τουλάχιστον αν η διοίκηση υιοθετήσει τις εισηγήσεις του Μάρκο Σίλβα. Μεταγραφές θα γίνουν, αλλά οι «σίγουρες» κινήσεις θα είναι δύο. Η μία αφορά τον αντικαταστάτη του Αρτούρ Μαζουακού. Ο Γάλλος θα φύγει με μεταγραφή και στη θέση του θα αποκτηθεί ένας παίκτης που θα μπορεί να καλύπτει ολόκληρη την αριστερή πλευρά.

Το αυτό ισχύει και για τον Ρομπέρτο Γκάγκο. Ο Ισπανός πορτιέρο έχει ενημερώσει και… επισήμως τους «ερυθρόλευκους» για τις προθέσεις του να επιστρέψει στην Ισπανία ή να αγωνιστεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, ο αντικαταστάτης υπάρχει ήδη στο ρόστερ και δεν είναι άλλος από τον Στέφανο Καπίνο. Ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του δεύτερου τερματοφύλακα, ο οποίος πιθανότατα θα είναι Έλληνας.

 

Εν κατακλείδι, ο Μάρκο Σίλβα θέλει ένα μικρό ρόστερ, ώστε να είναι πιο εύκολο στη διαχείριση και να μπορεί να δουλέψει περισσότερο πάνω στην τακτική. Μεταγραφικά θα γίνουν μετρημένες κινήσεις και αυτό αποδεικνύεται από ένα ακόμη γεγονός. Για πρώτη φορά δεν ακούγονται… δεκάδες ονόματα ως υποψήφιοι στόχοι των «ερυθρόλευκων». Ως εκ τούτου, οι κινήσεις θα αφορούν μόνο στην αναπλήρωση όσων βασικών αποχωρήσουν, ενώ οι όποιες άλλες ενέργειες γίνουν, θα είναι στη λογική της επένδυσης για το μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα