Δύο νέα μεγάλα έργα στη Βοιωτία

Οι συμβάσεις δύο έργων για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας υπεγράφησαν σήμερα από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη. Η πρώτη σύμβαση αφορά στο έργο συντήρησης οδικών αξόνων του Ν. Βοιωτίας (Θήβα – Λιβαδειά, Θήβα – Ριτσώνα και Θήβα – Ερυθρές) και τροποποίησης του Κόμβου (ΜΗΧΑΙΛΙΔΗ) στην Ε.Ο. Θηβων-Μουρικίου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 931.902,84 ευρώ. Πρόκειται για χωματουργικές αλλά και ασφαλτικές εργασίες για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και του ηλεκτροφωτισμού.

Η δεύτερη αφορά σε εργασίες κατακόρυφης σήμανσης (στηθαία ασφαλείας) κατά μήκος της οδού από τη Διασταύρωση της Ε.Ο Θηβών-Λιβαδειάς προς Δόμβραινα-Πρόδρομο, μήκους 37,20 Km. Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ και ο προϋπολογισμός του είναι   3.000.000 ευρώ.

Με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, η περιφερειακή αρχή προβαίνει στην υλοποίηση έργων ουσίας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Τα εν λόγω δύο έργα, δίνουν έμφαση στην βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν σε δρόμους της Π.Ε. Βοιωτίας, η χρήση των οποίων είναι ευρεία. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μετά την υπογραφή των συμβάσεων δήλωσε:

«Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες της αβεβαιότητας, είναι σημαντικό η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωράει αδιάκοπα στο έργο της. Με δύο μεγάλα έργα σε πολυσύχναστους δρόμους μίας περιοχής που έχει θρηνήσει πολλά θύματα στο οδικό της δίκτυο, η Περιφερειακή Αρχή βελτιώνει τις συνθήκες ασφαλείας. Μέλημά μας η ασφαλής διέλευση των οδηγών, στόχος μας η συνεχής διεκδίκηση πόρων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα