Δύο νεκροί και πάνω από 360 συλλήψεις στη μεγάλη γενική απεργία στη Βενεζουέλα

Mε αίμα βάφτηκε η η μεγάλη απεργία στη Βενεζουέλα εναντίον του Νικολάς Μαδούρο, ενώ υπήρξαν εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών.

Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής στη Βενεζουέλα και πάνω από 360 συνελήφθησαν καθώς εκατομμύρια κάτοικοι μετείχαν στη γενική απεργία που κάλεσε η αντιπολίτευση εντείνοντας τις πιέσεις στην αριστερή κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο να ακυρώσει την ψηφοφορία για μια νέα Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

24 και 33 ετών οι νεκροί

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι δύο διαδηλωτές, ηλικίας 24 και 23 ετών, σκοτώθηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν σε προάστιο του Καράκας και στη Βαλένσια στη βόρεια Βενεζουέλα. Δεν έδωσε διευκρινίσεις για το ποιος ευθύνεται για τον θάνατό τους.

Σύμφωνα με την εισαγγελία ο 24χρονος σκοτώθηκε από σφαίρα, ενώ περίπου 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια σε αυτές τις δύο περιοχές.

Για “θρίαμβο” μίλησε ο Μαδούρο

Ο αριστερός πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε ότι η συμμετοχή στην απεργία ήταν περιορισμένη κι ότι θα συλληφθούν οι πρωτεργάτες της, ενώ η αντιπολίτευση εκτίμησε ότι το 85% των εργαζομένων μετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Ο  αριστερός Μαδούρο έκανε λόγο για «θρίαμβο» υποστηρίζοντας ότι βασικοί κλάδοι απείχαν από την απεργία. «Η εργασία θριάμβευσε, όπως και η αγάπη, η ζωή κι η ελπίδα. Η εργασία θριάμβευσε. Αυτοί [εννοεί την αντιπολίτευση] που δεν εργάστηκαν ποτέ ας συνεχίσουν να μην εργάζονται. Εμείς σύντροφοι, προχωρούμε μπροστά. Διέταξα τη σύλληψη όλων των φασιστών τρομοκρατών», είπε από τηλεοράσεως.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα