Δύο χρόνια και τρεις μήνες… ζωής η Λεωφόρος!

Σε… εμπόλεμη κατάσταση τίθενται πλέον στον Παναθηναϊκό, μετά την απόρριψη της αίτησης ανάκλησης που είχε καταθέσει ο σύλλογος, εναντίον της ακύρωσης του κονδυλίου των 7 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανακατασκευή του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στον Παναθηναϊκό όχι μόνο δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλά, βάσει του σκεπτικού της απόφασης, ενημερώθηκαν ότι το γήπεδο έχει ζωή μόλις για δύο χρόνια και τρεις μήνες ακόμη και για τον λόγο αυτόν απορρίφθηκε η προσφυγή τους και δεν μπορούν να δοθούν τα 7 εκατομμύρια για την ανάπλασή του!

Στο «τριφύλλι» είχαν υποτιμήσει την κατάσταση και τους κινδύνους που εγκυμονεί να χαθεί οριστικά και αμετάκλητα η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Η «Α», σε προηγούμενα άρθρα της και ρεπορτάζ, είχε επισημάνει τη σοβαρότητα του θέματος, παρουσιάζοντας στοιχεία και αναλύσεις, μέσω διασταυρωμένης έρευνας και πληροφόρησης.

Σύμφωνα με τον Νόμο Καλαφάτη, ο οποίος εκδόθηκε τον Γενάρη του 2013, το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας εξαιρείται για πέντε χρόνια από το ενδεχόμενο κατεδάφισης, ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος, προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες και να κατασκευαστεί το… νέο γήπεδο, στον Βοτανικό! Επίσης, σε αυτό το διάστημα, δεν θα ισχύουν και τα πρόστιμα που προβλέπονται, βάσει του πολεοδομικού κώδικα!

Με άλλα λόγια, ο Νόμος Καλαφάτη πρόσφερε μεν νομική προστασία για μία πενταετία στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, από την άλλη όμως, δέσμευσε εκ νέου την ύπαρξη του «Απόστολος Νικολαϊδης» με το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης Λεωφόρου – Βοτανικού, το οποίο, αντικειμενικά και κατά γενική παραδοχή, δεν δύναται να εφαρμοστεί! Πιο απλά, η Πολιτεία φρόντισε για μία ακόμη φορά, να οδηγήσει σε αδιέξοδο όλες τις πλευρές και να προκαλέσει προβλήματα, που μόνο με κατάργηση Νόμου ή με νέο Νόμο, μπορούν να επιλυθούν.

Πλέον, στον Παναθηναϊκό σκοπεύουν να ανεβάσουν τους τόνους, να ενεργοποιήσουν τους οργανωμένους συνδέσμους, οι οποίοι ανέμεναν τις εξελίξεις και να επικεντρώσουν στην κατάργηση του ανεφάρμοστου πρακτικά Νόμου της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού – Λεωφόρου. Μία κίνηση στην οποία μπορούν να καταφύγουν, δίχως να ελπίζουν, πλέον, σε κάτι, είναι η κατάθεση αιτήματος αναθεώρησης εντός 15 ημερών (εν μέσω προεδρικών και επικείμενων εθνικών εκλογών!!!), το οποίο θα εξεταστεί από τη Μείζονα Επταμελή Σύνθεση του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Με άλλα λόγια, με τα σημερινά δεδομένα, η Λεωφόρος σε δυόμισι χρόνια θα γκρεμιστεί και στη θέση της θα «φυτρώσει» ένα πάρκο!

Διότι, ακόμη και στην περίπτωση που η Περιφέρεια και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, παρακάμψουν τη διπλή απόφαση του Ελεγκτικού συμβουλίου και δώσουν τα 7 εκατομμύρια για την ανάπλαση του «Απόστολος Νικολαϊδης», η διορία που δίνει ο Νόμος Καλαφάτη, παραμένει ενεργή, όπως και η άρρηκτη σύνδεσή της με τον Βοτανικό και τον Νόμο της Διπλής Ανάπλασης!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα