Δύο χρόνια χωρίς τη «Φωνή»

Ήταν 11 Φεβρουαρίου του 2012, όταν η Whitney Houston, περνούσε στη σφαίρα του μύθου, νικημένη από τα πάθη της! Η «Φωνή» όπως την αποκαλούσαν οι εκατομμύρια θαυμαστές της, σίγησε για πάντα, αφήνοντας πίσω μια τεράστια καριέρα, δεκάδες επιτυχίες, 415 βραβεία, μια θέση στο Βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες, πλούτη, δόξα και μια κόρη, την Bobbi Christina. Ήταν μόλις 48 ετών.

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου της, ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω και ας δούμε όλους εκείνους τους σταθμούς, που την έκαναν αυτό που έγινε: μια από τις μεγαλύτερες stars της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

Όλα άρχισαν στις 9 Αυγούστου του 1963 στο New Jersey. Η μητέρα της, Cissy Houston, τραγουδούσε σε gospel χορωδίες και νονά της ήταν η Aretha Franklin, η βασίλισσα της soul μουσικής.

Όταν έγινε 15 ετών, η Whitney τραγουδούσε μαζί με την μητέρα της και στη συνέχεια έκανε φωνητικά σε επαγγελματίες τραγουδιστές. Και φτάνει το 1985. Αυτή είναι μια χρονιά σταθμός, αφού έκανε το ντεμπούτο της στη παγκόσμια μουσική σκηνή με τον δίσκο που πήρε το όνομά της: «Whitney Houston».

Ο δίσκος σημείωσε τεράστια επιτυχία και έγινε το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη. Πούλησε περίπου 25 εκατομμύρια αντίτυπα και χάρισε στην Whitney το πρώτο από τα έξι της Grammy.

To 1992 έρχεται η μεγάλη επιτυχία. Πρωταγωνιστεί στην ταινία «Bodyguard» στο πλάι του Kevin Costner και τραγουδά το « I will always love you». Το συγκεκριμένο τραγούδι αν και το είχε ερμηνεύσει πρώτη η Dolly Parton, η Whitney το απογείωσε, πουλώντας περισσότερα από 44 εκατομμύρια αντίτυπα. Το τραγούδι έμεινε για μήνες «κολλημένο» στην κορυφή των charts.

Την ίδια χρονιά, το 1992, κάνει και το μεγάλο βήμα στην προσωπική της ζωή και παντρεύεται τον τραγουδιστή Bobby Brown, κίνηση που θα την οδηγήσει στην καταστροφή. Η Whitney αποκτά μια κόρη, την Bobbi Christina, αλλά δεν μπορεί να σταθεί στο πλάι της. Έχει ήδη μπει στο χώρο των ουσιών και δεν μπορεί να περάσει στιγμή χωρίς να πάρει την δόση της.

To 2001 εμφανίστηκε σε ένα αφιέρωμα για τον Michael Jackson, αλλά δεν ήταν η Whitney που όλοι γνώριζαν. Ήταν τόσο αδύνατη και γερασμένη, που την επόμενη ημέρα οι εφημερίδες έγραψαν ότι… πέθανε!

Μερικά χρόνια αργότερα μίλησε στην Oprah Winfrey, μίλησε για την χρήση και ορκίστηκε ότι τα άφησε όλα πίσω της, ενώ σε κάποια άλλη συνέντευξη παραδέχθηκε ότι «εγώ είμαι ο δαίμονας της ζωής μου. Δεν θέλω να πεθάνω». Στο μεταξύ, οι σπάνιες εμφανίσεις on stage απογοήτευαν τους θαυμαστές της. Η φωνή της δεν είχε πια τίποτα μαγικό…

Αρνείται κατηγορηματικά να μπει σε κλινική αποτοξίνωσης, μέχρι και τον Μάιο του 2011. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έκανε μια νέα αρχή, ήρθε το τέλος!
Βρέθηκε στις 15:55 – τοπική ώρα Los Angeles – στη μπανιέρα της, στην υπερπολυτελή σουίτα 434 του ξενοδοχείου Beverly Hilton. Η Whitney ετοιμαζόταν για την απονομή των Grammy, που θα γινόταν στο ξενοδοχείο. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε…

Η νεκροψία, καθόρισε ως κύρια αιτία θανάτου τον πνιγμό. Παράγοντες, όμως, ήταν τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και η καρδιακή ανακοπή. Η Whitney βιάστηκε να φύγει και να περάσει στην σφαίρα του μύθου! Έφυγε προδομένη από τα πάθη της, μόνη της σε μια απρόσωπη μπανιέρα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα