«Δύσκολη η συμφωνία – Αποτρέψαμε οργανωμένο σχέδιο ασφυξίας»

Στο αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και στην επίτευξη της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Δώσαμε μια σκληρή μάχη 6 μήνες τώρα και μέχρι τέλους παλέψαμε για να διεκδικήσουμε μια συμφωνία για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Πήραμε την ευθύνη της απόφασης για να αποτρέψουμε τις πιο ακραίες απόψεις. Η συμφωνία είναι δύσκολη αλλά αποτρέψαμε τη μεταφορά του Ταμείου στο εξωτερικό, το σχέδιο της ασφυξίας και την κατάρρευση των τραπεζών, σχέδιο που είχε σχεδιαστεί στην εντέλεια και είχε αρχίσει να υλοποιείται.

Πετύχαμε την αναδιάρθρωση του χρέους και χρηματοδότηση γέφυρα. Έχουμε αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη πίσω μας για την αναγκαία αλλαγή της Ευρώπης. Το μήνυμα της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας το στείλαμε σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου που δώσαμε μια πολύ σκληρή μάχη που στο τέλος της ημέρας θα δικαιωθεί.
Η απόφαση κρατάει την Ελλάδα σε χρηματοπιστωτική ευστάθεια, δίνει δυνατότητες ανάκαμψης αλλά μια συμφωνία που η υλοποίησή της είναι δύσκολη.

Τα μέτρα θα δημιουργήσουν υφεσιακές τάσεις, αλλά τόσο το πακέτο των 35 δισ., όσο και η αναδιάρθρωση του χρέους θα δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το Grexit αποτελεί παρελθόν.

Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λάου θα στηρίξει την προσπάθεια για επιστροφή στην ανάπτυξη, δώσαμε τη μάχη μέχρι τέλους, τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν θα πληρώσουν μόνο όσοι τα φορτώθηκαν τόσα χρόνια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα