«Δώστε μου κάποιον να σκοτώσω», έλεγε ο Ρουπακιάς

Νέα στοιχεία-φωτιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και τη στρατιωτική δομή της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει στο «Έθνος της Κυριακής», πρώην στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης.  Ο ίδιος, προτίθεται να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει, με την προϋπόθεση να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Όπως υποστηρίζει,  φοβάται για τη ζωή του, καθώς τον απειλούν και τον εκβιάζουν, όπως και πολλούς άλλους χρυσαυγίτες.

Το πιο σοκαριστικό που αποκαλύπτει ο μάρτυρας είναι ότι στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής ήταν γνωστό ότι ο  Γιώργος Ρουπακιάς ζητούσε από τους ανωτέρους του να του «δώσουν» κάποιον να σκοτώσει. «Δώστε μου κάποιον να σκοτώσω», έλεγε συχνά ο Ρουπακιάς σύμφωνα με τον μάρτυρα.

«Υπήρξα στέλεχος της Χρυσής Αυγής επί μία δεκαετία. Το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα ήμουν εκεί, συμμετείχα στην επίθεση. Είδα τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη να βρίσκεται στο σημείο, στην Παναγή Τσαλδάρη και να μιλάει με τον υπεύθυνο ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης. Ύστερα τον είδα να φεύγει, πριν τη δολοφονία, με ένα μηχανάκι μάρκας Yamaha, τύπου ΧΤ, σε χρώματα μαύρο και κόκκινο. Οι χρυσαυγίτες φορούσαμε στολές παραλλαγής, κρατούσαμε κράνη και ρόπαλα. Επιτεθήκαμε στον Φύσσα και την παρέα του. Προσπαθούσαν να αμυνθούν.

»Ο Φύσσας ήταν εύσωμος και δεν μπορούσαν να τον ρίξουν κάτω με τα χτυπήματα. Σε κοντινή απόσταση βρισκόντουσαν αστυνομικοί και μου είχε κάνει εντύπωση που έμειναν άπραγοι. Ο Ρουπακιάς ήταν ήδη στην Τσαλδάρη, είχε έρθει με το αυτοκίνητό του. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και ο υπεύθυνος ασφαλείας, που τον φώναζαν Τσιχ. Σε κάποια στιγμή, κάποιος από τους χρυσαυγίτες φώναξε “μπάτσοι” και νόμιζα ότι θα διαλυθούμε. Εκείνη τη στιγμή εγώ έφυγα μόνος μου, αλλά είδα χρυσαυγίτες να τρέχουν προς τα στενά για να κρυφτούν. Δεν είδα ποιοι συνελήφθησαν, δεν ξέρω ποιοι έμειναν. Ξέρω ότι ο Ρουπακιάς είχε μείνει πίσω.

»Την επόμενη μέρα περίμενα πότε θα έρθουν να με συλλάβουν. Δεν ήρθαν ποτέ».

Το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής σπάει τη σιωπή του έπειτα από τόσο καιρό και τα όσα αναφέρει επιβεβαιώνουν πλήρως την οργανωμένη δράση Ταγμάτων Εφόδου, αλλά και ότι ο 34χρονος μουσικός από την Αμφιάλη ήταν στοχοποιημένος. «Ξέρω ότι ο Φύσσας έπρεπε να φύγει. Δεν μπορούσαν να ανεχτούν να υπάρχει στη Νίκαια ένας τύπος που τραγουδούσε κατά της Χρυσής Αυγής.

»Δεν ξέρω αν είχε πάρει εντολή ο Ρουπακιάς να τον δολοφονήσει εκείνο το βράδυ. Ξέρω ότι είπαν να πάμε να τον ξυλοκοπήσουμε. Ο πυρηνάρχης Νίκαιας, όταν έμαθε ότι πηγαίναμε να βρούμε τον Φύσσα, και επειδή αυτός έβγαζε αντιναζιστικά τραγούδια και κατά της Χρυσής Αυγής, ή έπρεπε να φάει πάρα πολύ ξύλο, να φτάσει δηλαδή λίγο πριν τον θάνατο, το οποίο δεν καταφέρναμε επειδή ήταν πολύ εύσωμος ή έπρεπε να φύγει, δηλαδή να πεθάνει.

»Ο άνθρωπος αυτός ήταν πολύ εύσωμος, μας χτύπαγε ανελέητα και κάποιος έπρεπε να πάρει την απόφαση να το κάνει. Πιστεύω ότι ο Ρουπακιάς πήρε την απόφαση αυτόβουλα να το κάνει… Κατόπιν εντολής, το πήρε πάνω του», λέει το πρώην στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος και συνεχίζει:

«Μας έδιναν στρατιωτικά παραγγέλματα, πηγαίναμε παντού με βηματισμό και παραγγέλματα… Το να βγαίνουμε σαν Τάγμα Εφόδου και να ξυλοκοπούμε σχεδόν μέχρι θανάτου “πάκια” (σ.σ.: Πακιστανούς) ήταν καθημερινότητα».

Όπως παραδέχεται ο μάρτυρας, η Χρυσή Αυγή είναι μία στρατιωτική οργάνωση και όχι κίνημα ή πολιτικό κόμμα. «Μας έδιναν στρατιωτικά παραγγέλματα, πηγαίναμε παντού με βηματισμό και παραγγέλματα. Ακριβώς όπως στον στρατό. Αυτή η πλύση εγκεφάλου που μας έκαναν, που μας μάθαιναν στη βία, με έκανε άλλο άνθρωπο».

(ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ, presspublica.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα