Δ. Αβραμόπουλος, ο πιο σημαντικός άνθρωπος του Γιούνκερ

Ως τον πιο σημαντικό άνθρωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πλέον κατάλληλο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης χαρακτηρίζουν με δημοσιεύματά τους τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Neue Presse» και η βρετανική «Express», χαρακτηρίζοντάς τον Ευρωπαίο Επίτροπο

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών πιστεύουν ότι η μεταναστευτική κρίση της ΕΕ θα μπορούσε να επιλυθεί από τον κ. Αβραμόπουλο, το «ριζοσπαστικό», όπως τον αποκαλούν, δεξί χέρι του προέδρου Γιούνκερ.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Έλληνας Επίτροπος έχει εγκωμιαστεί από τους ανθρώπους της ΕΕ, οι οποίοι φέρονται να πιστεύουν ότι η μεθοδική και έξυπνη προσέγγισή του μπορεί να σταματήσει εκατοντάδες ανθρώπους να θέτουν κάθε εβδομάδα τη ζωή τους σε κίνδυνο για να περάσουν στην Ευρώπη.

Οι δύο εφημερίδες τονίζουν επίσης ότι σε αντίθεση με κάποιους Επιτρόπους, o κ. Αβραμόπουλος έχει κερδίσει πολλούς υποστηρικτές στην Ένωση με το δυναμικό τρόπο, με τον οποίο προχωράει το έργο του.

Αναφέρουν επίσης ότι, παρόλο που ο κ. Αβραμόπουλος θεωρείται ο «εγκέφαλος» πίσω από την αναβάθμιση της Frontex και τη δημιουργία του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCG), την κινητοποίηση ένοπλων αξιωματούχων κατά των διακινητών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι πρόσφυγες διανέμονται στα κράτη μέλη, αφήνει συχνά τον πρόεδρο Γιούνκερ να πάρει εκείνος τα εύσημα. Σημειώνουν επίσης ότι με αυτή την προσέγγιση ο κ. Αβραμόπουλος έχει κερδίσει πολλούς υποστηρικτές στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα