“Εάν δεν μπορεί να παραδώσει την εντολή”

«Αν η κυβέρνηση δειλιάζει, ή δεν θέλει να κλείσει την αξιολόγηση, ή θεωρεί ότι μπορεί να πορεύεται έτσι, τότε θα πρέπει να έρθει στη Βουλή και να παραδώσει την εντολή γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλη παράταση». Αυτά τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέχεια υποστήριξε: «Ελπίζω να μην σκέφτονται ένα νέο 2015 όταν παραλίγο να βρεθούμε εκτός Ευρώπης, γιατί, όπως λένε, η στάμνα πάει πολλές φορές για νερό αλλά μια φορά σπάει». Επέστησε την προσοχή της κυβέρνησης λέγοντας: «Είμαστε σε επικίνδυνο σημείο καθώς έχει χαθεί η υπομονή και οι απαιτήσεις των Γερμανών και του ΔΝΤ να αυξάνονται», ενώ τόνισε ότι όσο «τραβούν» οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τη διαπραγμάτευση αυτό θα είναι εις βάρος της χώρας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε με σκληρή γλώσσα σε φιλοκυβερνητικά δημοσιεύματα αλλά και στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που αφήνουν υπονοούμενα σχετικά με το ποιοι είναι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ στην Ελλάδα. «Αυτοί που μιλούν με το ΔΝΤ και που φέρνουν τα μέτρα είναι οι υπουργοί του κ. Τσίπρα» ανέφερε, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η παρέα που αποφασίζει περιλαμβάνει ΔΝΤ, Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και τον κ. Τσίπρα σε διάφορες εκδοχές».

Και ανακοίνωση

Λίγο αργότερα μετά τη συνέντευξη του Θεοδωράκη το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση όπου επιτίθεται στον πρωθυπουργό μετά το αίτημα που διατύπωσε για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σε αυτήν αναφέρει: “O κ. Τσίπρας κατάλαβε, στα λόγια τουλάχιστον, αυτό που του λέμε εδώ και καιρό: ότι κάθε μέρα αβεβαιότητας επιβαρύνει την ελληνική οικονομία. Κέρδος από την παράταση της αβεβαιότητας δεν υπάρχει. Μόνο ζημιές. Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται μόνο με το κόμμα του και οι πολίτες πληρώνουν το κόστος. Και τώρα ζητάει Σύνοδο Κορυφής. Όπως και το καλοκαίρι του 2015, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδιώκουν τη δραματοποίηση της κατάστασης μήπως μπορέσουν και καλύψουν τα αποτελέσματα της ολέθριας τακτικής τους. Ο κ. Τσίπρας θα έρθει ξανά στη Βουλή για να μας πει πόσες ώρες έμεινε ξάγρυπνος και πόσο σκληρά πάλεψε με τους κακούς. Αλλά τα παραμύθια δεν γίνονται πάντα πιστευτά”.

Για τη Νέα Δημοκρατία

Στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Θεοδωράκης ρωτήθηκε για το εάν συμφωνεί με το αίτημα της Ν.Δ. για πρόωρες εκλογές τόνισε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει διαφορετική ανάγνωση στο συγκεκριμένο ζήτημα και επεσήμανε ότι η χώρα έχει πρωτίστως ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και όχι να κάνει για ακόμη μια φορά εκλογές.

Σχετικά με το αν το Ποτάμι θα ήταν πρόθυμο να στηρίξει μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Εμείς θα στηρίξουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει επαφή με την πραγματικότητα και τα προβλήματα της χώρας στην παρούσα φάση», ξεκαθαρίζοντας όμως δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι μια κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. «Δεν πιστεύω πως αν επιστρέψουμε στο παρελθόν και σε κάποια κυβέρνηση με τους προηγούμενους υπουργούς θα δούμε φως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Στην εισαγγελέα

Κατάθεση σχετικά με τους τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς που φέρεται να έχει ο Γιάννος Παπαντωνίου στην Ελβετία προσκόμισε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, προ ολίγων ημερών αναφέρθηκε στους επίμαχους λογαριασμούς του πρώην υπουργού και στη Βουλή, λέγοντας ότι «τα μεγάλα σκάνδαλα του παρελθόντος πρέπει να βρουν απαντήσεις».

Σε δήλωση του ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια για εκείνη την περίοδο. Το “Ποτάμι” ενισχύει την προσπάθεια της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης να βρει απαντήσεις, το ίδιο κάνουμε και στη Βουλή, το ίδιο θα κάνουμε και στην προανακριτική. Για εμάς τα μεγάλα σκάνδαλα του παρελθόντος πρέπει να βρουν απαντήσεις. Πρέπει να μάθουμε πόσο έχει ζημιωθεί η χώρα, πόσο έχει ζημιωθεί η κοινωνία. Ενισχύουμε, λοιπόν, με κάθε τρόπο τις δικαστικές Αρχές».

Με την ΡΑΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Δρ. Νικόλαο Μπουλαξή είχε αντιπροσωπεία του Ποταμιού αποτελούμενη από τον Γραμματέα Κοινοβουλευτικού Έργου βουλευτή Γιώργο Μαυρωτά, τον υπεύθυνο για θέματα Ενέργειας βουλευτή Γιώργο Αμυρά, την τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Δρ. Χλόη Βλασσοπούλου και τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού Νίκο Μηλαπίδη. Στη συνάντηση εκ μέρους της ΡΑΕ συμμετείχαν επίσης ο Επικεφαλής Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων Δρ. Διονύσης Παπαχρήστου και η Συντονίστρια του Γραφείου Προέδρου Ανθούλα Ζαμπέλη.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, αναδεικνύοντας τα καίρια ζητήματα τα οποία αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο και τη λειτουργία του τομέα της ενέργειας στη χώρα, ενώ ειδική αναφορά υπήρξε τόσο για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο όσο και για το θέμα διείσδυσης των ΑΠΕ. Γενική διαπίστωση ήταν πως η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα έχει ήδη καθυστερήσει. Επίσης, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν για την ανάγκη αξιοποίησης του συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας σχετικά με την αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Οι βουλευτές του Ποταμιού τοποθετήθηκαν υπέρ της αύξησης των βαθμών ελευθερίας και ευελιξίας της ΡΑΕ έτσι ώστε να απαλλαγεί από εξωτερικά επιβαλλόμενες γραφειοκρατικές επιταγές, να εξασφαλισθούν κίνητρα προσέλκυσης και διατήρησης του προσωπικού και να υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης των εσόδων της.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα