“Εάν εκλεγώ, τον Φεβρουάριο η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις”

Στην τελική ευθεία έχει μπει η Ν.Δ. για την ανάδειξη του νέου αρχηγού και ήδη οι δύο υποψήφιοι κάνουν τις τελευταίες τους κινήσεις και επαφές εν όψει της ερχόμενης Κυριακής. 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του κόμματος. Έχουμε μείνει πίσω με τη διαδικασία για την εκλογή, παραδέχθηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καθώς, είπε, αυτή διήρκεσε περισσότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν, εν μέσω μίας σειράς από κρίσιμα για τον τόπο ζητήματα.

Ο  υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, είπε ακόμα ότι «είναι σε μία ευγενή άμιλλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε για τον συνδιεκδικητή της «γαλάζιας» προεδρίας, σημειώνοντας ότι «όποιος κι αν κερδίσει, η Νέα Δημοκρατία θα τραβήξει το δρόμο της».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε πως εκείνος δεν έφυγε ποτέ, ακόμη και στις λύπες και τις στενοχώριες, υπηρετώντας την παράταξη.

Όσον αφορά στην ανανέωση, ο ίδιος τόνισε πως «η ανανέωση δεν είναι μόνο ηλικιακή. Πρέπει να συνοδεύεται από αξιοκρατία και διαδικασίες. Οραματίζομαι ένα κόμμα που θα έχει τέτοιες διαδικασίες, ώστε να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς».

Η Νέα Δημοκρατία δε μπορεί να είναι ένα κόμμα μόνο των επιχειρηματιών, είπε ο διεκδικητής της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχουμε ένα συνθετικό λόγο, όχι συγκρουσιακό», δήλωσε ο πρώην υπουργός και ανέφερε πως θέλει ένα κράτος που θα έχει επιτελικό ρόλο.

Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι η ΝΔ έχει χάσει ψηφοφόρους στις ηλικίες 50-65 ετών, που εξαιτίας της κρίσης έμειναν άνεργοι.

Ο ίδιος υπενθύμισε, επίσης, ότι τα κόμματα διαμαρτυρίας γιγαντώθηκαν μετά το 2010, μεσούσης της οικονομικής ύφεσης.

Προέβλεψε πως είναι πιθανόν να υπάρξει μία εσωτερική ένταση στη Νέα Δημοκρατία, έπειτα από την εκλογή νέου προέδρου.

Ο υποψήφιος αρχηγός της «γαλάζιας» παράταξης αρνήθηκε να βάλει «ταμπέλες» στο κόμμα βάσει του ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι μία. Έχει τις αξίες της, όποιος βγει, απλά θα βάλει την προσωπική του σφραγίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει: «Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, πρέπει να εξηγήσει το γιατί».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της Λ. Συγγρού, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι «εγώ έχω αφετηρία το 28% στις εκλογές, δεν είναι το ταβάνι» και συμπλήρωσε «του Κυριάκου την αφετηρία δεν την ξέρουμε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι χαμηλότερη.

Δεσμεύτηκε πως στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα θα είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις από τον Φεβρουάριο.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε χαμογελώντας ότι «με τη φόρα που πήρα και την άλλη εβδομάδα εδώ θα ’μαι.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα