“Εάν η Ελλάδα βγει στις αγορές , θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για τα ομόλογά της”

Αγοραστές “βλέπει” το Bloomberg αν η Ελλάδα βγει στις αγορές.Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στις αγορές φέτος, θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για τα ομόλογά της, αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα του το πρακτορείο.

Σε δημοσίευμά του επικαλείται δηλώσεις του διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην BlueBay Asset Management, Mark Dowding, ο οποίος αναφέρει πως “είμαστε αισιόδοξοι για την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο περίπου. Έχουμε επίσης σχηματίσει την άποψη ότι οι πιστωτές θα συνεχίσουν να βοηθούν την Ελλάδα. Αισθάνομαι σχετικά σίγουρος ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές στο β΄ μισό του έτους”.

Η αλλαγή στο κλίμα για την Ελλάδα αποτυπώνεται στο γεγονός ότι οι αποδόσεις ομολόγων της χώρας είναι οι χαμηλότερες από πριν από την κρίση, παρά το ότι το χρέος παραμένει σε junk.

Επίσης, ενισχυτικό της επενδυτικής εμπιστοσύνης είναι ότι το Eurogroup αποφάσισε να αποταμιεύσει τη δόση των 8,5 δισ. ευρώ, παρά το ότι ανέβαλε μέχρι τα μέσα του 2018 μια δεσμευτική απόφαση για το ποια μέτρα θα χρησιμοποιηθούν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα