Είδε τα σκούρα και παίρνει Καββαδά η ΑΕΚ

Σοκ υπέστη το προπονητικό τιμ της μπασκετικής ΑΕΚ βλέποντας τα δύο πρώτα δύσκολα επίσημα ματς της ομάδας και την ανεπάρκεια κάτω από τα καλάθια.

Η «Βασίλισσα» διαθέτει τρεις σέντερ, δύο με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και έναν νεαρό που ίσως αφήσει εποχή, αλλά μέχρι να αποκτήσει εμπειρίες και δυνάμεις δεν μπορεί να προσφέρει σε υψηλό επίπεδο. Ελόνου και Μαυροειδής έχουν ακριβώς τις ίδιες κινήσεις κάτω από το καλάθι και με μία ορθολογική προσαρμογή ο αντίπαλος προπονητής μπορεί να τους εξουδετερώσει. Έτσι, αποφασίστηκε να αποκτηθεί ο πιο δυνατός και ευέλικτος Καββαδάς για να αποκτήσει ποικιλία η ΑΕΚ κάτω από τα καλάθια.

Ο Τσαλμπούρης θα δοθεί δανεικός. Ο 21χρονος με ύψος 2,18 που μπορεί να βγει στο τρίποντο και να εκτελέσει, δεν έχει ακόμη τις ταχύτητες για να το κάνει αυτό σε ανδρικό επίπεδο κι έτσι χάνει ένα σημαντικό μέρος της δύναμής του. Επίσης, οι τοποθετήσεις του δεν είναι ακόμη καλές, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλεύεται το ύψος του ακόμη και με παίκτες τους οποίους περνά 12-13 πόντους. Είναι τόσο «άγουρος» που παρά το απίστευτο ταλέντο του, δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί σε ανδρικό επίπεδο, σε αντίθεση με τον Μωραΐτη (στα γκαρντ οι συνθήκες είναι διαφορετικές).

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ελπίζει πλέον η επιπλέον λύση που θα έχει στα χέρια του να βοηθήσει και ο οργανισμός ΑΕΚ να βρει έναν τρόπο να ανδρωθεί ο Τσαλμπούρης που αν χαθεί θα είναι τεράστιο σφάλμα για την ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα