«Είμαι αυτός που είμαι»

Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τόσο τον αυριανό αγώνα όσο και τα γενικότερα ζητήματα του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Χουμπ  Στέφενς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με τη Σαχτάρ Καραγκάντι στην Αστάνα.

Ο Ολλανδός τεχνικός όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκε σε αυτό το μακρινό ταξίδι και στις ιδιαίτερες συνθήκες του παιχνιδιού.

«Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να παίξουμε εδώ. Η ώρα, οι καιρικές συνθήκες είναι διαφορετικά. Θα πρέπει να το διαχειριστούμε επαγγελματικά. Είπα και πριν ότι είναι δύσκολο ματς. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες εδώ. Και η ομάδα είναι πολύ δύσκολη, την αντιμετωπίσαμε και στην Τούμπα. Έπαιξε με δύναμη στην έδρα μας. Θα δούμε τι θα πετύχουμε αύριο σ’ αυτές τις συνθήκες».

Σε ερώτηση σχετικά με τα παράπονα όλων των ομάδων για το μεγάλο ταξίδι μέχρι την Αστάνα, ο Στέφενς δεν έδωσε βάση και έδειξε να έχει συμβιβαστεί με το συγκεκριμένο γεγονός από την ημέρα της κλήρωσης: «Φυσικά από τη μέρα της κλήρωσης το ξέραμε. Γι’ αυτό ήρθαμε μία μέρα νωρίτερα, κάναμε ό,τι καλύτερο. Ξέραμε ότι θα ήταν στο τέλος Νοέμβρη. Πρέπει να το διαχειριστούμε, αυτό είναι το σημαντικό».

Στα αμιγώς αγωνιστικά ζητήματα ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να περιμένουμε από την πλευρά του αλλά τρικ όπως αυτό με τη χρησιμοποίηση του Τζαβέλλα ως κεντρικό αμυντικό. «Αυτό που συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως δεν έχουμε μόνο τους αγώνες, αλλά και τις προπονήσεις και εκεί κάθε παίκτης μπορεί να δείξει στον προπονητή τι μπορεί να κάνει. Ο Γιώργος δοκιμάστηκε στην προπόνηση, τα πήγε καλά και πήρε την ευκαιρία να παίξει σε αυτή τη θέση με τον Άρη. Αν κάποιοι δεν μου δείξουν αυτά τα στοιχεία, δεν μπορώ να τους χρησιμοποιήσω. Για αύριο θα δούμε…».

Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην υπάρξει ερώτηση σχετικά με τα πειθαρχικά ζητήματα που αφορούν την ομάδα και ειδικότερα αυτό με τον Σανθ Χακόμπο. Κληθείς να σχολιάσει ο Στέφενς τη δήλωση του Σαββίδη ότι ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις, απάντησε: «Εγώ είμαι αυτός που είμαι, αν πρέπει αν δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες θα τους δώσω. Κάθε προπονητής θέλει να κερδίζει. Αν πρέπει να είμαι σκληρός για να συμβεί αυτό το κάνω. Αλλά δεν είμαι πάντα σκληρός. Πρέπει να είσαι δίκαιος απέναντι στην ομάδα σου και σκληρός αν χρειαστεί».

Όσο για τα μεταγραφικά ζητήματα του Ιανουαρίου αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα πρέπει να κάνουν όλοι υπομονή μέχρι τον Γενάρη.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τζαβέλλας δήλωσε: «Αν μπορούμε να συνδυάσουμε καλή εμφάνιση και νίκη θα είναι το καλύτερο για μας. Το σημαντικότερο είναι η πρόκριση, πρέπει να περάσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, γιατί έχουμε πολλά μπροστά μας. Θα είναι καλό αν μπορούμε ένα ματς πριν τη λήξη ων ομίλων».

Για το αήττητο σερί που έχει ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας στην Ευρώπη, απάντησε: «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Βρισκόμαστε σε αυτό το επίπεδο και δείχνουμε τη διαφορά με τις άλλες ομάδες. Αυτό ξεκινά από τα προηγούμενα χρόνια, όπως η Εθνική έτσι και ο ΠΑΟΚ έχει μέταλλο και θέλουμε να το κρατήσουμε. Στον όμιλο έχουμε μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία με τη Μακάμπι και τη Σαχτάρ και για αυτό ξαναλέω ότι είμαστε κοντά στην πρόκριση».

Οι ντόπιοι δημοσιογράφοι επικαλέστηκαν τον ελληνικό Τύπο που άσκησε κριτική στον ΠΑΟΚ για την εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Άρη, με τον ίδιο να σχολιάζει την αλλαγή θέσης (έπαιξε κεντρικός αμυντικός) και τις κριτικές: «Εγώ είμαι έτοιμος να παίξω σε όποια θέση θέλει ο προπονητής. Χαίρομαι που πήγε καλά και είχε κέρδος η ομάδα. Δεν την ήξερα καθόλου τη θέση, ο προπονητής το αποφάσισε. Κι όπου μου ζητείται να βοηθάω, θα βοηθάω. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι με τον Άρη, δεν μπορώ να πω ότι δεν είχαμε καλή απόδοση. Διαφωνώ με αυτό. Κάναμε πολλές ευκαιρίες και αν κάποια είχε γίνει γκολ θα ήταν διαφορετικό».

Για το γεγονός πως η περιοχή έχει πολλούς Έλληνες που θα είναι αύριο και στο γήπεδο: «Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που είναι εδώ η παρουσία του ΠΑΟΚ, θέλουμε να τους δώσουμε χαρά. Πάντα είναι καλό που υπάρχουν οπαδοί μας εκτός έδρας, όπως σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και θα μας δώσουν μεγάλη ώθηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα