«Είμαι ιππότης και προσπαθώ να μπω στο κάστρο»!

Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Μισέλ Πλατινί. Νιώθει πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, δηλαδή πως δεν υπήρχε τίποτα  μεμπτό μεταξύ του ιδίου και του Σεπ Μπλάτερ. Κι ότι μόλις αποκαλυφθεί, θα μπορέσει να διεκδικήσει στα ίσια – και χωρίς ιδιαίτερη καμπάνια – την προεδρία της FIFA.

Ο Μισέλ Πλατινί, θέλοντας με γλαφυρό τρόπο να επιδείξει στο κοινό το πως νιώθει τον αγώνα που δίνει, είπε τα εξής όμορφα λόγια: «Αισθάνομαι σήμερα ως ιππότης του Μεσαίωνα, μπροστά στο κάστρο. Προσπαθώ να εισβάλλω για να φέρω πίσω το ποδόσφαιρο, αλλά αντ’ αυτού δέχομαι καυτό λάδι στο κεφάλι μου…»

Στη συνέχεια, άφησε την ποίηση και την πεζογραφία και εξήγησε:  «Για να είμαστε ξεκάθαροι. Υπήρξε παροχή υπηρεσιών; Ναι. Το προφορικό συμβόλαιο είναι νόμιμο στην Ελβετία; Ναι. Είχα το δικαίωμα να διεκδικήσω τα χρήματά μου ακόμα και εννέα χρόνια μετά; Ναι. Παρείχα τις κατάλληλες αποδείξεις που απαιτούσε η FIFA; Ναι. Τα χρήματα δηλώθηκαν στην εφορία; Ναι. Η FIFA είχε το δικαίωμα, μετά από πέντε χρόνια, να μην με πληρώσει. Αλλά αποφάσισε να σεβαστεί μία πλήρως έγκυρη συμφωνία. Η προσέγγισή μου ήταν απολύτως διαφανής. Ενημέρωσα τους ανθρώπους της UEFA που το εξέτασαν με το οικονομικό τμήμα της FIFA. Ακολούθως έγιναν οι πληρωμές από κανονικούς λογαριασμούς της FIFA.

Η FIFA και η UEFA πάντοτε ήταν ανταγωνιστές σε οργανικό επίπεδο. Κατά καιρούς υπήρξαν τριβές, εντάσεις και αντιπαλότητα. Ο επόμενος πρόεδρος της FIFA θα πρέπει να επαναφέρει την ενότητα και την αρμονία. Οι σχέσεις μου με τον Μπλάτερ διαλύθηκαν το 2015, όταν υπαναχώρησε στην υπόσχεση που είχε δώσει το 2011 και κατέβηκε υποψήφιος στις εκλογές».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα