«Είμαι στο όριο να διακόψω το πρωτάθλημα!»

Δεν ξέρουν τι να πιστέψουν, πια, οι εκπρόσωποι των ελληνικών ΠΑΕ. Ακούγοντας για μία ακόμη φορά τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, να αναλύει τις… οριακές του σκέψεις, έφυγαν προβληματισμένοι από το Δ.Σ. της Super League, στο οποίο παραβρέθηκε αιφνιδιάστηκα ο εκπρόσωπος της Πολιτείας, μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Γιώργο Μποροβήλο!

Ο Σταύρος Κοντονής δεν παρέστη στο Δ.Σ. για να είναι απλά αυτήκοος μάρτυρας των πεπραγμένων, αλλά για να ενημερώσει τους ανθρώπους των ΠΑΕ – όχι του Παναθηναϊκού που αρνήθηκε να παραστεί λόγω της εσχάτως ανεπτυγμένης κόντρας– τις σκέψεις της Πολιτείας: «Είμαστε στο όριο και θα διακόψουμε το πρωτάθλημα, αν δεν λυθεί το θέμα της βίας! Είναι το μόνο όπλο που μένει να χρησιμοποιήσουμε σαν πολιτεία και αν χρειαστεί θα το κάνουμε!», τους είπε ο υφυπουργός, με τους περισσότερους εκπροσώπους να θεωρούν τη λύση αυτή υπερβολική, ιδίως για ένα πρωτάθλημα σαν το φετινό όπου μόνο στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός υπήρξε πραγματικά βίαιη συμπεριφορά οπαδών!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έριξε ευθύνες στις ΠΑΕ για την πλήρη αδιαφορία τους όσα χρόνια παρακολουθεί ποδόσφαιρο για την εξάλειψη των ταραχοποιών στοιχείων από τις εξέδρες τους και για τη φοβία που βγάζουν να υποδείξουν τους υπαίτιους στην αστυνομία, ενώ εξήγησε πως στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο προσανατολίζεται σε ρύθμιση που θα καθιστά υπεύθυνες αποκλειστικά τις ΠΑΕ για επεισόδια εντός γηπέδων, απεμπλέκοντας την ΕΛ.ΑΣ. που θα είναι αρμόδια μόνο για τον περιβάλλοντα. Τέλος, ο Κοντονής δεσμεύτηκε πως θα αλλάξει τα νομοθετήματα σχετικά με τις ποινές, διότι οι παράγοντες των ΠΑΕ παραπονέθηκαν για τα μεγέθη των προστίμων!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα