“Είμαι φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και γι’ αυτό με χτυπούν”, δήλωσε ο Π. Πικραμένος

Είναι πολιτικοί οι λόγοι που με εμπλέκουν στην υπόθεση της Novartis, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, του οποίου το όνομα περιέχεται στην δικογραφία που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή.
«Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί να με χτυπήσουν, ίσως γιατί υπήρξα και είμαι φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, είχα δουλέψει με τον πρόεδρο, ίσως γιατί ενοχλούν αυτά που λέω… Διά της ατόπου απαγωγής καταλήγω στην πολιτική διάσταση του θέματος, γιατί τι άλλο μπορεί να είναι;», διερωτήθηκε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Πικραμμένος ανέφερε πως σήμερα θα ζητήσει μέσω του δικηγόρου του την δικογραφία και πρόσθεσε: «Δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια, προφανώς. Δεν είχε ακουστεί τα πέντε χρόνια που έχουν περάσει από τότε που ήμουν πρωθυπουργός, ποτέ τίποτα από κανέναν και τώρα ξαφνικά; Εγώ βλέπω έναν εφιάλτη αυτή τη στιγμή, θα μιλήσω με το δικηγόρο μου και θα προβώ σε ενέργειες, δεν ξέρω αν θα κάνω μηνύσεις, θα το αποφασίσω αφού δω ακριβώς περί τίνος πρόκειται», δήλωσε.
Ο Παναγιώτης Πικραμμένος χαρακτήρισε «αστεία» την εμπλοκή του στην υπόθεση, δεδομένου και ότι παρέμεινε στην πρωθυπουργία της χώρας επί λιγότερο από δύο μήνες το 2012, λέγοντας αστειευόμενος: «Είμαι βέβαιος πως δεν κατέχω το ρεκόρ “της πιο γρήγορης μίζας”» και συμπληρώνοντας: «Ποτέ μου δεν γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους, μου ήρθε ουρανοκατέβατο, είναι κλαυσίγελος, γελοιότητες, αθλιότητες».
«Λένε ότι μου έχουν δώσει 100.000 ευρώ, τώρα πού, ποιος…», είπε και εξήγησε ότι εξ’ όσων έχει πληροφορηθεί, «ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες καταθέτει ότι είδε στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της Novartis κ. Φρουζή τα χρήματα, και ρώτησε “αυτά για πού είναι” και του είπε ότι είναι για τον Πικραμμένο».
Από ό,τι αντιλαμβάνομαι, οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν υπάλληλοι της Novartis, είπε ο κ. Πικραμμένος και συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Φρουζής «την εποχή της πρωθυπουργίας μου ήταν και πρόεδρος του συνδέσμου φαρμακοβιομηχανιών, οπότε, επειδή ασχοληθήκαμε εκείνη την περίοδο με το ζήτημα των φαρμάκων, λόγω της διαρκούς απεργίας των φαρμακοποιών, οι αρμόδιοι υπουργοί, ο κ. Κύττας και ο κ.ς Ζανιάς υποθέτω ότι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Εγώ δεν ήρθα ποτέ σε επαφή μαζί του, συγκάλεσα τρεις σχετικές διασκέψεις για το ζήτημα αλλά με τους υπουργούς, με κανέναν άλλον».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα