“Είμαι 100% σίγουρος ότι προλαβαίνουμε να συμφωνήσουμε μέχρι την Παρασκευή”

Aισιόδοξος για συμφωνία μέχρι την Παρασκευή και καθησυχαστικός για την εκταμίευση της δόσης εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο περιθώριο εκδήλωσης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, λίγο μετά την απόφαση του Κλάους Ρέγκλινγκ, να αναβάλει για την Παρασκευή την τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου, των διευθυντών ζητώντας να λυθούν «γρήγορα» οι τελευταίες εκκρεμότητες.

«Είμαι 100% σίγουρος ότι προλαβαίνουμε να συμφωνήσουμε μέχρι την Παρασκευή ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης», δήλωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο εκκρεμούν κάποια «πολύπλοκα τεχνικά ζητήματα», όπως είπε. Μεταξύ αυτών, όπως σημείωσε, «είναι δύο υπουργικές αποφάσεις τις οποίες κοιτάμε, η μία αφορά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και η άλλη για τους μηχανικούς».

Ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει εάν μεταξύ των «αγκαθιών» είναι και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη Συνταγματικότητα των νέων περικοπών στις συντάξεις λέγοντας ότι «αυτό το ζήτημα είναι για μετά». Κάτι που δείχνει πως η κυβέρνησ θεωρεί πως δεν επείγει να δώσει στο ΔΝΤ τη γνωμοδότηση, αφού το Ταμείο δεν θα μπει άμεσα χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε ερώτηση εάν έχει σταλεί η επιστολή προθέσεων προς το ΔΝΤ, ώστε να εκκινήσει η διαδικασία υπογραφής του νέου μνημονίου, απάντησε ότι αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα ή αύριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα