“Είμαστε ένα βήμα πριν από τη τελική συμφωνία”

Ένα βήμα πριν από τη τελική συμφωνία είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων  και στη συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον “Ενικό” 

“Η κυβέρνηση θα πάει σε δημοψήφισμα μόνο αν κρίνει πως η συμφωνία που πρόκειται να επιτευχθεί κινείται εκτός των προγραμματικών της δηλώσεων και της λαϊκής εντολής” τόνισε αρχικά.

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ακόμα πως ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στις  δηλώσεις του  στον τηλεοπτικό σταθμό Star, όταν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της προσφυγής στο λαό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθησή του πως η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε δημοψήφισμα επειδή, όπως είπε, η συμφωνία που θα επιτευχθεί θα έχει τα χαρακτηριστικά μιας έντιμης συμφωνίας και «αυτό δείχνει και την ειλικρίνεια της κυβέρνησης».

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί, δεσμευμένη από τη λαϊκή εντολή, για μια έντιμη συμφωνία που θα δίνει ανάσα στην κοινωνία και δεν θα ξεπερνά τις “κόκκινες” γραμμές που έχουμε λάβει από τη λαϊκή εντολή», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ.  Σακελλαρίδη, η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι είναι κοντά σε μια συμφωνία που θα αναπτερώνει την οικονομία και την κοινωνία.

Παράλληλα, ανέφερε πως η κυβέρνηση συζητά με τους εταίρους της με βάση το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, που προέβλεπε την επίτευξη μιας ενδιάμεσης συμφωνίας.

«Σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει αυτή η συμφωνία με μια σειρά από ζητήματα που η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι σημαντικά», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα