“Είμαστε εδώ, ίσως για τελευταία φορά”

Την Τετάρτη κυκλοφόρησαν τα “Νέα” με ένα ριζοσπαστικό και πιθανόν ιστορικό πρωτοσέλιδο, με τις φωτογραφίες όλων των δημοσιογράφων. Ο τίτλος που συνοδεύει την τεράστια φωτογραφία αναφέρει “Είμαστε εδώ”.

Στη λεζάντα αναφέρεται με νόημα: «Αν αυτός ο Οργανισμός ενημέρωσης και πολιτισμού στη μακρά ιστορία του επέζησε πολέμων, διχασμών, Εμφυλίου και δικτατοριών το οφείλει εκτός από τους ιδρυτές του και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν διαχρονικά σε χαλεπούς και ευτυχείς καιρούς»…

Αυτό ήταν ενδεχομένως το τελευταίο φύλλο των “Νέων”, καθώς οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ δηλώνουν αδυναμία έκδοσης, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει και βασικό στοιχείο στην αίτηση αναστολής της χθεσινής δικαστικής απόφασης απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων του ΔΟΛ από το Πρωτοδικείο, την οποία θα καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο κύριο άρθρο των “Νέων” της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι γράφουν: «Η κυβέρνηση και τα κόμματα, αν εννοούν τα όσα διακηρύσσουν για τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, ξέρουν τι πρέπει να πράξουν. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ούτε ειδική μεταχείριση. Απλώς θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει να εισαχθεί τώρα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που ζητείται εφόσον τίθεται ως προϋπόθεση για τη λεγόμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση. Άλλωστε πρόκειται να ψηφισθεί έτσι κι αλλιώς, συνολικά, στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια. Σε κάθε περίπτωση ας πέσουν οι μάσκες. Όλοι εμείς, είμαστε εδώ. Ίσως στα χέρια σας για τελευταία φορά».

Η κυκλοφορία των “Νέων” αναστέλλεται για δύο μέρες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα εκδοθούν το Σαββατοκύριακο, μαζί με το “Βήμα της Κυριακής”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα