“Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα”

Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται από το εξωτερικό , ο Θεόδωρος Δρίτσας ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη στην ιδιωτiκοποίηση του ΟΛΠ. Παράλληλα,  ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας ζητά νέα σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΛΠ.

Η κυβέρνηση και από άποψη στρατηγικής δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, ξεκαθάρισε ο Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στο “MEGA”.

Ερωτηθείς για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας είπε ότι: “Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα”, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ειδικά για το λιμάνι του Πειραιά πρέπει να λυθούν επείγοντα και σοβαρά ζητήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός κατήγγειλε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έχουν καθυστερήσει στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και ρυθμίσεων, που θα εναρμονίζουν τη νομοθεσία της Ελλάδας με ό,τι προβλέπεται διεθνώς.

Ειδικά για τον ΟΛΠ, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι “πρέπει να τρέξουμε για μία νέα σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΛΠ, που θα κατοχυρώνει και θα οριοθετεί πλήρως την ταυτότητα του λιμανιού”.

Η κυβερνητική θέση είναι συγκεκριμένη, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, “δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση, αν το λιμάνι δεν αποκτήσει την οριοθετημένη, θεσμοθετημένη και νομοθετημένη ταυτότητά του”.
Πρόκειται για μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, υπογράμμισε ο κ. Δρίτσας.

Ερωτηθείς για το αν ασκούνται πιέσεις από το εξωτερικό, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι “οι πιέσεις είναι προφανείς”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα