“Είμαστε μια κυβέρνηση συστηματικά φιλο-ευρωπαϊκή”

Στη βρετανική εφημερίδα guardian μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει οριστική συμφωνία με τους δανειστές στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων τόνισε ακόμα πως άδικα γίνεται η κριτική στην κυβέρνηση αφού είναι νέα και άπειρη και γι αυτό γίνονται και λάθη. 

«Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι εργαζόμαστε για το καλό σενάριο. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα οδηγηθούμε σε συμφωνία στις 24 Απριλίου Οι συμφωνίες γίνονται πάντα 54 ή τρία ή ένα λεπτό πρίν τα μεσάνυχτα.

Δεν θα είναι πρωτοφανές να φτάσουν στο χείλος του γκρεμού» δήλωσε αρχικά  ο κ. Τσακαλώτος σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι συμφωνία μπορεί να υπάρξει αν οι δανειστές σταματήσουν να επιμένουν, η νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει μέτρα που και η προηγούμενη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, θεώρησε ότι είναι αδύνατο να εφαρμοστούν. «Δεν νομίζω ότι θα επιμείνουν».

Κυβέρνηση χωρίς πείρα…

Ο υπουργός προσθέτει ότι παρά την κριτική που τους ασκείται, οι έλληνες αριστεροί είναι φιλο-ευρωπαίοι: «Είμαστε μια κυβέρνηση συστηματικά φιλο-ευρωπαϊκή και όχι για λόγους τακτικής.

Πιστεύουμε ότι η διάλυση της ευρωζώνης θα οδηγήσει σε ακροδεξιό εθνικισμό και σε υποτίμηση, μια επανάληψη των γεγονότων της δεκαετία του 1930 που κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν θέλει να συμβεί»

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διεξάγει τις διαπραγματεύσεις ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με τη Guardian, δηλώνει: «Υπάρχουν κάποιες αρχικές δυσκολίες, που ο καθένας θα πρέπει να περιμένει από μια νέα κυβέρνηση η οποία δεν έχει πείρα.

Ανησυχούμε που υπάρχει μια άδικη κριτική για την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης και την ικανότητά της για δώσει πληροφορίες για το φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα