“Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης για τα F16 – Δεν έχουμε υπογράψει τίποτα”

Στα όσα αποφασίστηκαν με τις ΗΠΑ για το θέμα των F16 αναφέρθηκε ξανά ο Πάνος Καμμένος με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική.

«Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης για την αναβάθμιση των F16. Ούτε έχουμε υπογράψει τίποτα ούτε έχει προχωρήσει καμία ασυμφωνία, η οποία έτσι κι αλλιώς θα περάσει από τη Βουλή» λέει μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Mεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος ανέφερε τα εξής: «Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε θέσει μια οικονομική «οροφή» βάσει του προϋπολογισμού και των δυνατοτήτων μας: να αποπληρώσουμε σε 10 με 15 χρόνια ένα ποσό που δεν θα υπερβαίνει τα 1,1 δισ.ευρώ»,  επισημαίνοντας ότι «θα διεκδικήσουμε, λόγω της ιδιαίτερα σημαντικής γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας και της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και με τρίτες χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος η Ιορδανία, τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων στρατιωτικής βοήθειας».

«Όλα αυτά θα γίνουν μέσα από τις διαδικασίες για διακρατική συμφωνία, με αποκλεισμό των ενδιάμεσων» είπε ακόμα ο κ.Καμμένος, τονίζοντας ότι «εάν υπάρχουν αντισταθμιστικά ωφελήματα θα υπάρξουν μόνο και μόνο για συγκεκριμένες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα