“Είμαστε όπλο στα χέρια της κοινωνίας, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες μας”

Όπλο στα χέρια της κοινωνίας χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στο  «Κόκκινο».«Με τη ΝΔ βρισκόμαστε σε διαφορετικές θάλασσες, όχι απλώς σε διαφορετικές όχθες», άρα «τα περί μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού είναι αστειότητες» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.  

Το βασικό ερώτημα των εκλογών είναι ποιος και πώς θα κυβερνήσει είπε ο κ. Βίτσας. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε «πορεία συνεχών μαχών» και, σχολιάζοντας τα σλόγκαν «δεύτερη ευκαιρία» και «δεύτερη φορά Αριστερά», σημείωσε:

«Αυτά είναι για τους επικοινωνιολόγους. Πρόκειται όμως για ενιαία προσπάθεια. Έκλεισε ο πρώτος κύκλος της και τώρα πάμε στον δεύτερο, ο οποίος έχει δυο βασικούς στόχους: Την ουσιαστική διακυβέρνηση και την αποτελεσματικότερη διαπραγμάτευση».

Αναφερθείς στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε:

«Θα περίμενα από κάποιον να μου πει: Οι νόμοι, οι ενέργειες της κυβέρνησης της Αριστεράς, τι κοινωνικό πρόσημο, ποιον προσανατολισμό έχουν; Οι 100 δόσεις, το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, για τις φυλακές, την ιθαγένεια (…). Είμαστε όπλο στα χέρια της κοινωνίας, παρά τα επί μέρους λάθη και τις αδυναμίες (…). Και τώρα είμαστε πολύ πιο έμπειροι και καλύτεροι γνώστες των πραγμάτων».

Συνέχισε ο κ. Βίτσας: «Γνωρίσαμε από τα μέσα πώς λειτουργεί το σύστημα και τώρα μπορούμε ευκολότερα να το αλλάξουμε. Είδαμε πώς ακριβώς ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός εξυπηρετεί μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Είδαμε γιατί δεν λειτούργησε ποτέ ο κοινωνικός τομέας της οικονομίας».

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, ζητούμενο είναι να μην επανέλθει «η κατάσταση που έφερε τα μνημόνια ως πολιτική επιλογή και κατάστρεψε την κοινωνία».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κοινή γνώμη έχει κατανοήσει πως η συμφωνία της 13ης Ιουλίου ήταν το καλύτερο που μπορούσε να επιτευχθεί. «Μείναμε ζωντανοί και συνεχίζουμε τη μάχη» είπε και ανέφερε ότι η συμφωνία παρουσιάζει τρία θετικά σημεία: τη χρηματοδότηση, τη ρύθμιση του χρέους και τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Αυτά πρέπει να προστεθούν στα 35 δισεκατομμύρια (σ. σ. του «πακέτου Γιούνκερ»), που πρέπει να χρησιμοποιηθούν είπε ο κ. Βίτσας, επισημαίνοντας πάντως ότι το τι μέλλει γενέσθαι με το χρέος θα είναι «διαδικασία σκληρής διαπραγμάτευσης» με τις ευρωπαϊκές συντηρητικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα