“Είναι λάθος της κυβέρνησης να συγκρίνει την αριστεία με την ισότητα”

Για καταστρατήγηση της άμιλλας και της αριστείας με το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία που προβλέπει την επιλογή σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία με κλήρωση έκανε λόγο ο Γιώργος Μπαμπινιώτης..

Ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, έριξε τα  “καρφιά του” στην κυβέρνηση  σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ λέγοντας τα εξής: «Μία ομηρική αρχή για μία πανάρχαιη ελληνική αρχή το Αιέν αριστεύειν καταστρατηγείται με την επιλογή σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «καταστρατηγείται και η έννοια της άμιλλας, η οποία πρέπει να ξεκινάει από το δημοτικό, ώστε παιδιά να μαθαίνουν να αναγνωρίζουν αυτόν που προσπαθεί όπως και αυτά και να μη θεωρούν ότι όλα στη ζωή είναι προϊόν τύχης και κλήρωσης».

«Είναι λάθος της κυβέρνησης να συγκρίνει την αριστεία με την ισότητα. Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να εξασφαλίσει την ισότητα των ευκαιριών», συμπλήρωσε ο γνωστός ακαδημαϊκός.

“Oυτοπία το ενδεχόμενο της κατάργησης των Πανελλαδικών”

Εξάλλου, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε «ουτοπία» το ενδεχόμενο της κατάργησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση Γαβρόγλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα