«Είναι πολύ δύσκολο ο κ. Καμμένος να ξαναδεί καρέκλα εξουσίας»

Λάβρος εναντίον της κυβέρνησης εμφανίστηκε μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη, με την πρώην υπουργό Εξωτερικών να τονίζει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επιχειρούν να κρύψουν ότι δεν έχουν κοινή θέση στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ακόμα πως οι διαπραγματεύσεις γίνονται «εν κρυπτώ» και χωρίς να υπάρχει ουδεμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης γι’ αυτόν τον λόγο. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά της πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δεν θα θέσει βέτο καθώς προσπαθεί να παραμείνει στη θέση του. «Η καρέκλα της εξουσίας είναι πολύ γλυκιά», είπε η κα. Μπακογιάννη και συμπλήρωσε πως ο κ. Καμμένος «πολύ δύσκολο να την ξαναδεί» γι’ αυτό και «τρώει τις κόκκινες γραμμές του όπως το ψωμί του κάθε μέρα».

Η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ακόμα πως ο διχασμός απόψεων των κυβερνητικών εταίρων βλάπτει τη διαπραγματευτική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η ίδια, υπενθύμισε πως κατά τη διάρκεια της θητείας της στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών φρόντιζε να ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα την αντιπολίτευση για ζητήματα επί του Σκοπιανού που δεν μπορούσαν να συζητηθούν δημοσίως.

Τέλος, εκτίμησε πως μπορεί να υπάρχει ένα παράθυρο για την επίλυση της ονοματολογίας λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί την παρούσα περίοδο, αλλά και λόγω των παραχωρήσεων που έχει κάνει η νέα κυβέρνηση της γείτονος χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα