«Είναι σημαντικό να βγούμε στο Champions League»

Τις αγωνιστικές και προσωπικές του βλέψεις ανέλυσε σε συνέντευξή του στο match programme της αναμέτρησης με την Καλλονή ο Κροάτης ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Ντάνιελ Πράνιτς.

Ο διεθνής παίκτης έθεσε το στόχο της εξόδου στο Champions League, ενώ εκδήλωσε την επιθυμία να αγωνίζεται για πολλά χρόνια με τη φανέλα του «τριφυλλιού»…

«Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο κι αυτό είναι που μετράει! Δεν έχει σημασία ποιος βάζει τα γκολ, αλλά ότι σκοράρουμε. Το ότι βάζουν όλοι γκολ, βοηθάει και τον Μάρκους Μπεργκ, αφού δεν είναι αναγκασμένος να είναι πάντα καυτός. Βέβαια, δεν μπορώ να πω για τα προηγούμενα χρόνια, γιατί δεν ήμουν εδώ, αλλά φέτος παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, όπως λένε όσοι μας παρακολουθούν.

Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν δύσκολα για εμένα, αλλά όταν ήρθα εδώ ήμουν σίγουρος ότι θα αλλάξει αυτό. Δουλεύω πολύ για να ξαναβρώ την φόρμα μου και παρότι δεν είμαι παίκτης που σκοράρει πολύ, αφού δεν είναι η θέση μου αυτή, φέτος τα έχω καταφέρει καλά μέχρι τώρα! Ελπίζω να βάλω και μερικά ακόμα γκολ, για να βοηθήσω ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Το πιο σημαντικό, πάντως, είναι να είμαι σε καλή κατάσταση, χωρίς τραυματισμούς, κι όχι να σκοράρω.

Για εμένα κάθε ματς είναι διαφορετικό. Το ότι έβαλα τα πρώτα μου γκολ στο ματς του πρώτου γύρου, φυσικά και θα το θυμάμαι για πάντα, αλλά είναι κάτι προσωπικό. Πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αποδίδοντας παράλληλα καλό ποδόσφαιρο, αν είναι δυνατόν, και να συνεχίσουμε προς τους στόχους μας.

Στην αρχή κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου και να κυνηγάμε την έξοδο στο Champions League, μην κρυβόμαστε. Είναι σημαντικό να πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Να μπούμε στα play off, να πάρουμε το Κύπελλο Ελλάδας και να βγούμε στο Champions League! Αυτό θα είναι μια ανταμοιβή για όλο τον Σύλλογο, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες δυνατές, όπως ο ΠΑΟΚ, ή ο Ατρόμητος, που για μένα είναι η φετινή έκπληξη και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Στο τέλος, όμως, πιστεύω ότι θα αποδειχθούμε εμείς οι καλύτεροι και θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Θα είμαι στο Μουντιάλ σίγουρα! Μάλιστα, έχω καλές πιθανότητες να ξεκινάω και βασικός στα παιχνίδια της Κροατίας, αν και στην Εθνική παίζω λίγο διαφορετικά, είμαι αριστερός μπακ. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να επιστρέψω τόσο γρήγορα και να είμαι στο Μουντιάλ, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή! Ελπίζω να μείνω υγιής. Επίσης, θέλω να πω ότι ο Παναθηναϊκός μου έδωσε την ευκαιρία να ξαναβρώ μια θέση στην Εθνική, με βοήθησε πολύ και θέλω να του το ανταποδώσω κι εγώ. Να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ και να δώσω χαρές στη διοίκηση, στην ομάδα, στους οπαδούς! Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

Δεν μου αρέσει να δίνω διπλωματικές απαντήσεις κι ούτε θα ήθελα να θεωρηθεί ότι το κάνω για να ακουστώ καλός, όμως η αλήθεια είναι ότι, τόσο εκδηλωτικό κόσμο μπορώ να πω ότι δεν έχω συναντήσει στην πατρίδα μου! Και η Μπάγερν έχει πάρα πολλούς οπαδούς, που επίσης είναι φασαριόζοι, αλλά οι δικοί μας βρίσκονται παντού. Πραγματικά, το εννοώ. Οπότε, τι να τους πω εγώ ή όποιος άλλος παίκτης; Ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό.

Ο καιρός στην Ελλάδα είναι κάτι το πολύ ωραίο, πραγματικά, ειδικά έχοντας ζήσει στην Γερμανία, τον εκτιμάς. Παράλληλα, η ψυχολογία των ανθρώπων είναι περίεργη. Ανοιχτοί άνθρωποι οι περισσότεροι, αλλά όλο λένε αύριο, αύριο. Στην αρχή δεν μπορούσα να το συνηθίσω, αλλά τώρα έμαθα! Πάντως, απολαμβάνω την ποιότητα ζωής, την αγάπη του κόσμου και αυτό δεν ανταλλάσσεται με χρήματα. Το είπα και πριν, ο Παναθηναϊκός με βοήθησε και θα ήθελα να μείνω εδώ για πολλά χρόνια».

Ο Ντάνιελ Πράνιτς αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση της Μπάγερν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Champions League, και θυμήθηκε τους αγώνες με τους «Βαυαρούς»…

«Μιλάμε καταρχάς για τις καλύτερες οκτώ ομάδες της Ευρώπης αυτή την στιγμή. Θυμάμαι καλά τα παιχνίδια εκείνα με τη Μαρσέιγ. Είχα παίξει και στα δυο. Όντως δυσκολευτήκαμε τότε, αλλά τα καταφέραμε. Όμως, τώρα θα είναι διαφορετικά ματς για την Μπάγερν. Βέβαια, για εμένα, είναι η καλύτερη ομάδα αυτή την στιγμή στον κόσμο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει πολλά προβλήματα! Στα άλλα ζευγάρια, θα επέλεγα Τσέλσι, γιατί ο Ζοσέ Μουρίνιο ξέρει πως να χειρίζεται αυτά τα ματς. Η Ρεάλ Μαδρίτης επίσης είναι το φαβορί, παίζει καλό ποδόσφαιρο και περιμένω να προκριθεί, αλλά η Ντόρτμουντ είναι πάντα επικίνδυνη, όσα προβλήματα απουσιών κι αν θα έχει. Τέλος, είμαι μεγάλος φαν της Μπαρτσελόνα και ελπίζω ότι θα περάσουν κι αυτοί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα