Είπαν το νερό νεράκι

Χιλιάδες νοικοκυριά σε διάφορους οικισμούς της Ποτίδαιας στη Χαλκιδική έχουν μείνει χωρίς νερό, για περίπου 6 μήνες. Το πρόβλημα της υδροδότησης ταλαιπωρεί εδώ και έξι μήνες χιλιάδες νοικοκυριά, σε διάφορους οικισμούς της Ποτίδαιας στη Χαλκιδική. Τόσο οι κάτοικοι όσο και ο δήμος Προποντίδας αναζητούν λύσεις, καθώς οι βρύσες έχουν στερέψει από τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι κάτοικοι έχουν περάσει απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς η μεταφορά νερού γίνεται από κρούνους και κοινόχρηστες βρύσες με πλαστικά μπιτόνια και βυτία.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού δικτύου ύδρευσης από όπου υδροδοτούνταν οι συγκεκριμένες κατοικίες προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης του, με αποτέλεσμα οι δεξαμενές να παραμείνουν άδειες.

Μιλώντας, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς, σχολίασε: “Οι άνθρωποι είναι χωρίς νερό εδώ και μήνες και το έχουν ανάγκη. Ψάχνουμε αγωνιωδώς τον ιδιοκτήτη της επιχείρισης που έχει διακόψει τη λειτουργία του νερού. Ευελπιστώ πως θα τον βρούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο”.

Η δημοτική αρχή πρότεινε να επινοικιάσει άλλος ιδιώτης το συγκεκριμένο δίκτυο ύδρευσης για να επιστρέψει το νερό στους οικισμούς, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Μαϊου, αναμένεται νέα συνάντηση των κατοίκων με τον δήμαρχο, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα