«Είστε Γκεμπελιστές και συκοφάντες»

Στα ύψη είναι το πολιτικό θερμόμετρο, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Πάνος Σκουρλέτης για παρακολούθηση των τηλεφωνημάτων του με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην κεντρική Επιτροπή του κόμματος,  άφησε σαφείς υπόνοιες, ότι υπάρχει μηχανισμός υποκλοπών που παρακολουθεί τα τηλέφωνα της Κουμουνδούρου.  Οι καταγγελίες του κ. Σκουρλέτη προκάλεσαν την αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη που έκανε λόγο για «γκεμπελισμό» και χαρακτήρισε «συκοφάντη»  τον Πάνο Σκουρλέτη ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας κάλεσε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στοιχεία για τυχόν παρακολουθήσεις συνομιλιών των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Οι καταγγελίες Σκουρλέτη

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ το τελευταίο διάστημα μιλάω με τον Αλέξη Τσίπρα και στα 10 δευτερόλεπτα κόβεται η γραμμή. Δεν το λέω για να τρομάξουμε το λέω για να είμαστε προσεκτικοί. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι αντίπαλοι μας είναι αδίστακτοι». Προσθέτοντας είπε πως όσα λέει δεν θέλει να προκαλέσουν φόβο στο Σώμα, αλλά τα επισημαίνει για να είναι όλοι πιο προσεκτικοί στο εξής. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι αντίπαλοι αδίστακτοι, προειδοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η απάντηση  Βούλτεψη

«Το ψεύδος και η συκοφαντία είναι το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας την αναφορά του Πάνου Σκουρλέτη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ περί παρακολούθησης των συνομιλιών του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι προφανές πως «αδίστακτοι» είναι μόνο εκείνοι που εκτοξεύουν «καταγγελίες» χωρίς καμία βάση, με πρώτον τον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη που έχει τεθεί επικεφαλής αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας», συνέχισε η κα Βούλτεψη. Επίσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, έχοντας υπ’ όψη τους καθεστώτα τα οποία έχουν μεγαλουργήσει σε τέτοιου είδους μεθόδους και τα οποία εμφανίζουν ως πρότυπα ανάλογα με το ποια συνιστώσα παίρνει τον λόγο».

Κικίλιας: «Να καταθέσει στοιχεία ο Σκουρλέτης»

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η τοποθέτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης που ναι μεν κάλεσε τον Πάνο Σκουρλέτη να καταθέσει στοιχεία για τυχόν παρακολουθήσεις συνομιλιών των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την άλλη δεν απέκλεισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να υπάρχουν τέτοια παράνομα περιστατικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ Κικίλιας δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως ««Είμαι οχτώ ημέρες υπουργός (…) δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο. Ο κ. Σκουρλέτης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος τον γνωρίζω. Θα τον καλέσω να καταθέσει αν έχει κάποια στοιχεία» και πρόσθεσε ότι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει ό,τι προβλέπεται από το νόμο. «Δεν μπορώ να πω ότι συμβαίνει, δεν συμβαίνει», δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια», επισήμανε πάντως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα