«Είστε πολιτικός στρατός ατάκτων»

Ανέβασε τους τόνους στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για την Παιδεία και τις προωθούμενες αλλαγές της κυβέρνησης.  Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την ομιλία του στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης» χαρακτήρισε «πολιτικό στρατό ατάκτων» την κυβέρνηση και ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά την επιλογή διευθυντών ενώ αναφέρθηκε και στο τέμενος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για πρωτοφανή αναστάτωση στον χώρο της παιδείας, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως «έναν κρίκο σε μια σπασμένη αλυσίδα προχειρότητας».

«Το νομοσχέδιο αυτό μας πάει πολλά βήματα πίσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ρίχνοντας τα βέλη του στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι ενώ ήξερε εδώ και πέντε μήνες την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη ρύθμιση των Μπαλτά-Κουράκη φέρνει τώρα νομοσχέδιο με τη διαδικασία του επείγοντος.

«Σε μια εποχή που πρέπει να αναδείξουμε τα ιδεατά στελέχη της εκπαίδευσης και να επενδύσουμε στην απαγορευμένη για εσάς αξιολόγηση φέρνετε νομοσχέδιο που επαναφέρει την αρχαιότητα και την επετηρίδα. Είναι δυνατόν να μην θεωρείται προϋπόθεση ο υποψήφιος να έχει γνώσεις πληροφορικής;» συνέχισε την κριτική του ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αντί να πηγαίνουμε το σχολείο μπροστά πηγαίνουμε σε λογικές του περασμένου αιώνα δίνετε μάχες οπισθοφυλακής όπως και σε άλλα θέματα. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το κράτος δεν σας ανήκει ανήκει στους πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση που συντηρεί τον κρατισμό”

Ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συνεργαστεί «με μια κυβέρνηση που συντηρεί τον κρατισμό και δεν μπορεί να απαλλαγεί από ιδεοληπτικές εμμονές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε τέλος στην υπόθεση του τεμένους αρχικά χαρακτηρίζοντας «φάρσα» την καταψήφιση της σχετικής διάταξης από τους ΑΝΕΛ, «ενώ ο υπουργός τους το υπογράφει».

Η κριτική του κ. Μητσοτάκη εστιάστηκε στη διάταξη που επιτρέπει σε νομικά πρόσωπα από την αλλοδαπή να χρηματοδοτήσουν αυτό το νομικό πρόσωπο (σ.σ. του τεμένους) χωρίς να διασφαλίζεται ο έλεγχος στην πηγή αυτή. «Να αποσύρετε τη σχετική διάταξη ή να την τροποποιήσετε ώστε να επεκτείνεται και στον έλεγχο των πηγών χρηματοδότησης του τεμένους», έκλεισε την παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα