«Είτε ενδιάμεσες φόρμουλες, είτε τουρκικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ»

Ανεβαίνουν κι άλλοι οι τόνοι όσον αφορά την Κυπριακή ΑΟΖ με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, να απειλεί, λέγοντας πως «είτε θα καταλήξουμε σε ενδιάμεσες φόρμουλες στο θέμα της ΑΟΖ, είτε η τ/κ πλευρά σε συνεργασία με την Τουρκία θα ξεκινήσει δικές της έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ».

Όπως τόνισε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς «ο πλούτος των υδρογονανθράκων είναι κοινός. Δεν ανήκει αποκλειστικά στους Ελληνοκύπριους», ενώ πρότεινε ως «λύση» την υποχώρηση της Ε/Κ πλευράς από την… αδιάλλακτη στάση της. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η μετατροπή αυτού του πεδίου από πεδίο αντιπαράθεσης σε πεδίο συνεργασίας» ισχυρίστηκε, εννοώντας ότι θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να απολέσει κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Και φυσικά, σε συνεργασία με την Τουρκία, με το καράβι γεωτρήσεων που απέκτησε η Τουρκία πριν από λίγο χρονικό διάστημα, και εμείς θα ξεκινήσουμε εργασίες», είπε χαρακτηριστικά προαναγγέλλοντας κορύφωση των προκλήσεων.

Ο Μουσταφά Ακιντζί δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αγωγό Med Stream, χαρακτηρίζοντάς τον ως βραχίονα της πολιτικής που εφαρμόζει η Λευκωσία και τόνισε την ανάγκη να μεταφερθεί το κυπριακό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας, προβάλλοντας τη λύση αυτή ως πιο συμφέρουσα οικονομικά και πολιτικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα