«Είχαμε καλύτερη Εθνική ομάδα κι από το 2004»!

Την Εθνική Ελλάδος της δεκαετίας του ’60 χαρακτήρισε ως την κορυφαία όλων των εποχών ο Μίμης Δομάζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εκείνη η εθνική ήταν η καλύτερη όλων των εποχών. Ακόμη κι από αυτή που κατέκτησε το Euro 2004. Έπρεπε να άφηναν τον Κώστα Καραπατή στη θέση του Ομοσπονδιακού, μετά την ήττα με 1-0 στη Βασιλεία. Πήγαμε να μπούμε στο πούλμαν, ήταν εκεί η γυναίκα του Ασλανίδη (ο τότε γ.γ. Αθλητισμού), η γυναίκα του προέδρου της ΕΠΟ του Δέδε και μια φίλη της και κάπνιζαν. Ο Καραπατής τις κατέβασε από το πούλμαν: “Εδώ είναι ιερός ο χώρος. Θα μπουν οι ποδοσφαιριστές μέσα”. Δεν πρόλαβε να έρθει στην Ελλάδα και τον είχαν απολύσει. Ήταν χούντα τότε» ανέφερε ο «στρατηγός», προσθέτοντας ότι έχει μετανιώσει για τη φιλονικία του με τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό Νταν Γεωργιάδη, την ημέρα του πολύ κρίσιμου αγώνα με τη Ρουμανία: «Μια στιγμή που δεν ήθελα να φτάσω ήταν όταν τσακώθηκα με τον Ομοσπονδιακό Νταν Γεωργιάδη και δεν έπαιξα στο Ελλάδα-Ρουμανία (2-2). Για ένα γκολ πήγαν οι Ρουμάνοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού. Αν πήγαινε τότε η εθνική στο Μεξικό, πολλά παιδιά από εμάς θα έπαιζαν στο εξωτερικό».

Ο άλλοτε αρχηγός του «Τριφυλλιού» χαρακτήρισε κορυφαία στιγμή στην καριέρα του τη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο τον Άγιαξ, ενώ… αποθέωσε τον Φέρεντς Πούσκας, λέγοντας: «Μας έδωσε αυτό που δεν είχαμε: την αξιοπρέπεια. Μας είπε 11 παίζουν αυτοί, 11 παίζετε κι εσείς. Αν χάσετε δεν θα σας ακούσει κανείς, αν κερδίσετε όμως θα σας ακούσει όλος ο κόσμος. Είχε βέβαια και απίστευτο αριστερό πόδι! Κι ο Μέσι που έχει το πόδι το καλό, δεν είναι σαν του Πούσκας. Πηγαίναμε στο κλειστό της Λεωφόρου κι έβαζε καλάθι με το πόδι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα