“Είχε αποφασίσει να συνθηκολογήσει ο Τσίπρας”

Οι βολές του Γιάνη Βαρουφάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αυτή τη φορά υποστήριξε στην κάμερα του VICE Greece ότι το καλοκαίρι του 2015 δέχθηκε μία μορφή απειλής, όταν ο πρωθυπουργός τού είπε ότι έπρεπε να φοβάται ένα νέο Γουδή.

Ειδικότερα, όπως είπε ο τότε «τσάρος» της Οικονομίας: «Το θεώρησα μια μορφή απειλής, μια μορφή προτροπής να φοβηθώ για να συμπαραταχθώ στην απόφαση να συνθηκολογήσει. Δεν το πίστεψα ποτέ. Περιμένω να γίνει Ειδικό Δικαστήριο, θα πάω με τα στοιχεία μου».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα τόνισε: «Είπα στον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει δημοψήφισμα αν είχε αποφασίσει να συνθηκολογήσει. Το καλοκαίρι του 2015, ενώ έβλεπα πως ήθελε να συνθηκολογήσει, του είχα προτείνει να βγάλει έναν λόγο. Του είχα πει ‘μη βγάλεις στον δρόμο τον κόσμο μας, μην τους ενεργοποιήσεις συγκρουσιακά σε ένα δημοψήφισμα με στόχο να χάσουμε’. Του είχα ετοιμάσει έναν λόγο για το τι θα έλεγε, αν το ήθελε. Αλλά μου απάντησε πως δεν μπορούσε να πει στον κόσμο ότι θα συνθηκολογήσει».

Όπως αποκάλυψε, με τον πρωθυπουργό έχει να μιλήσει από τον Ιούλιο του 2015. «Αν τον συναντούσα τώρα, έχω πραγματικά απορία τι θα είχε να μου πει. Θα πάρω την απορία, γιατί δεν αποφάσισε να τηρήσει το “όχι”, στον τάφο μου», ανέφερε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την εκλογική τύχη του ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας: «Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην τρόικα εσωτερικού.  Του ΠΑΣΟΚ του πήρε 20 χρόνια να “πασοκοποιηθει”. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μερικές εβδομάδες κατάφερε να πάει από το «έγινε πραξικόπημα και δεν ψηφίζουμε τα μέτρα, καλύτερα  να πέσουμε, να έρθει ο Σαμαράς να τα εφαρμόσει, στην εκλογίκευση του μνημονίου. Είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα