Είχε επιθυμία να θαφτεί με τη σημαία του ΚΚΕ

Αν και δεν ήθελε η κηδεία του να είναι αμιγώς πολιτική, πριν πεθάνει ο εκλιπών είχε ζητήσει να ταφεί με τη σημαία του ΚΚΕ τυλιγμένη στο φέρετρό του. Έτσι, προκλήθηκε αναστάστωση όταν ο ιερέας του χωριού που κλήθηκε να τελέσει την κηδεία εξέφρασε την αντίθεσή του, ζητώντας την απομάκρυνση της σημαίας, όπως αναφέρει το patrisnews.gr.

Τελικά, μετά και από την παρέμβαση του ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών, η σημαία παρέμεινε πάνω στο φέρετρο και η κηδεία συνεχίστηκε κανονικά.  Το περιστατικό, σημειώθηκε στην περιοχή της πεδινής Ηλείας.

Ο εκλιπών, αγωνιστής και στέλεχος μια ζωή του ΚΚΕ, είχε ζητήσει ο ίδιος από τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών να ταφεί με τη σημαία, όταν θα ερχόταν η «ώρα» του και ο τελευταίος θέλησε να ικανοποιήσει την τελευταία αυτή επιθυμία του πελάτη του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιερέας ζήτησε την απομάκρυνση της σημαίας θεωρώντας ότι αποτελεί ασέβεια στο μυστήριο. Τελικά με παρέμβαση των πιο ψύχραιμων το μυστήριο τελέστηκε και ολοκληρώθηκε με την σημαία πάνω στο φέρετρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα