Είχε κόψει ταρίφα για να περνάει τους φοιτητές στις εξετάσεις

Πανεπιστημιακός καθηγητής που παύθηκε από το Πανεπιστήμιο, γιατί ζητούσε χρήματα για να περάσει τους μαθητές, ζητάει τώρα να ανασταλεί η πειθαρχική ποινή του γιατί έχει καταστραφεί οικονομικά. Πρόκειται για αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο οποίος μάλιστα έχει καταδικαστεί για δωροδοκία σε ποινή που έχει επικυρωθεί από τον Άρειο Πάγο.

Ο εν λόγω πανεπιστημιακός είχε και… τιμοκατάλογο με τα χρήματα που έπρεπε να του δίνουν οι φοιτητές ανάλογα με τον βαθμό που θα τους έβαζε για να περάσουν σε συγκεκριμένο μάθημα. Μάλιστα, στο Πανεπιστήμιο τον αποκαλούσαν «ψιλικατζή», γιατί για να βαθμολογήσει μάθημα με «8» ζητούσε 300 ευρώ και για να βάλει «6» ζητούσε 250 ευρώ. Η ταρίφα ανέβαινε στα 400 ευρώ για το άριστα «10». Ο πανεπιστημιακός που καταγγέλθηκε από φοιτητές έχει καταδικασθεί αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση. Όταν αποκαλύφθηκε η συμπεριφορά του ασκήθηκε από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πειθαρχική δίωξη με το σκεπτικό ότι «επέδειξε διαγωγή εντός του πανεπιστημίου απάδουσα στην αξιοπρέπεια του πανεπιστημιακού λειτουργού».

Το πειθαρχικό συμβούλιο τού επέβαλε ποινή οριστικής παύσης, γιατί «με πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος διέπραξε το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας, για το οποίο καταδικάστηκε αμετάκλητα με απόφαση του αρμόδιου ποινικού δικαστηρίου, οι πράξεις του δε αυτές στοιχειοθετούν βαρεία παράβαση των υπηρεσιακών καθηκόντων του και καταδεικνύουν διαγωγή απάδουσα στην αξιοπρέπεια του πανεπιστημιακού λειτουργού». Παράλληλα, του καταλογίστηκε ότι «ζήτησε και έλαβε κατ΄ εξακολούθηση χρηματικά ανταλλάγματα που δεν είχε δικαίωμα να λάβει για μελλοντική του ενέργεια περιλαμβανομένη στα καθήκοντά του, ήτοι για αξιόποινη πράξη για την οποία καταδικάστηκε αμετάκλητα από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο».

Τώρα ο πρώην πλέον πανεπιστημιακός προσέφυγε και στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας μας, ζητώντας κατ΄ αρχήν την έκδοση προσωρινής διαταγής που να διατάσσει την αναστολή της πειθαρχικής ποινής και στη συνέχεια την ακύρωση αυτής της ποινής. Στην προσφυγή του υποστηρίζει ότι μετά την απόλυσή του δεν πληρώνεται, κάτι που σημαίνει την οικονομική καταστροφή του ίδιου και της οικογένειάς του, καθώς η σύζυγός του δεν έχει εισόδημα και έχουν και δανειακές υποχρεώσεις (στεγαστικό και καταναλωτικό δάνειο). Παράλληλα, όπως υποστηρίζει, καλείται από το Πανεπιστήμιο να επιστρέψει το ποσό των 7.000 ευρώ περίπου, για το διάστημα που είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αποχή από τα καθήκοντά του μέχρι να αποφανθεί οριστικά το πειθαρχικό συμβούλιο των μελών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Ακόμα αναφέρει ότι η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του επιβλήθηκε είναι αντίθετη στη συνταγματική αρχή της ισότητας, και ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες καθώς κλήθηκε να απολογηθεί για άλλο λόγο από αυτόν που τελικά καταδικάστηκε πειθαρχικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα