Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων στην Ιπποκράτους

Με μια σειρά από παρεμβάσεις του το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής για την εβδομάδα που ήδη έχει ξεκινήσει, έχει προγραμματίσει σειρά παρεμβάσεων με κύριους άξονες: Βασικό μέλημα της Ιπποκράτους είναι να δοθεί έμφαση στην αποτελεσματική προώθηση μιας σειράς θεμάτων που αφορούν την οικονομία και την κοινωνία. Συγχρόνως γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε να ενισχυθούν οι επαφές με την κοινωνία και τους φορείς της, με ανοιχτό διάλογο και ανάληψη πρωτοβουλιών.

Ζητούμενο είναι και η αποσαφήνιση της πολιτικής στάσης του κόμματος σε μια σειρά από ζητήματα όπως οι σχέσεις με τους άλλους εταίρους στην κυβέρνηση, η στάση απέναντι στην αντιπολίτευση, οι πρωτοβουλίες για την κεντροαριστερά και άλλες πολιτικές προτεραιότητες με σύνοδο της ΚΠΕ, στην οποία θα παρθούν αποφάσεις για την ανάδειξη των αποκεντρωμένων οργάνων.

Ως προς το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου διαφαίνεται ότι οι συνθήκες επιτρέπουν στο να έρθουν πιο κοντά και να συμφωνήσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την προώθηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου με βελτίωση των διατάξεων του αλλά και την επιτάχυνση της διαδικασίας εισαγωγής του στη Βουλή. Στο ΠΑΣΟΚ συμφωνούν ότι καμία συντηρητική νοοτροπία και τακτική δεν επιτρέπεται να ανακόψει την πορεία ψήφισης και εφαρμογής του νομοσχεδίου», όπως και ότι τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να συνεργαστούν ειλικρινά σ’ αυτήν την πορεία και όχι να περιορίζονται σε επικοινωνιακές κινήσεις.

Στην λίστα με τις τρέχουσες πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβάνονται η συνάντηση με το πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλο, η συνάντηση την Τετάρτη με την ΚΕΔΕ για την επιτάχυνση υλοποίησης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας,όπως και η συνάντηση με το νέο Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου. Ενόχληση αλλά και εγρήγορση έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η καθυστέρηση στις φορολογικές δηλώσεις.

Ο εισηγητής μάλιστα του ΚΤΕ Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδης επικοινώνησε με τον αρμόδιο Γ.Γ κ. Θεοχάρη για την καθυστέρηση λειτουργίας του συστήματος υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων και τον προέτρεψε για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την έγκαιρη λειτουργία του συστήματος,καθώς η καθυστέρηση υποβολής των δηλώσεων δημιουργεί προβλήματα σε φορολογούμενους οι οποίοι είναι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων.

Τέλος,στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής εκτός από την συζήτηση γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να γίνει εκλογή των αποκεντρωμένων οργάνων αλλά και η οργάνωση των τομέων του κινήματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα