«Εγγύηση σταθερότητας οι ΑΝ.ΕΛ. στην επόμενη κυβέρνηση»

«Στη χώρα μας σήμερα βρισκόμαστε πραγματικά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή. H πενταετής εφαρμογή των μνημονίων επέφερε την κατάρρευση τόσο στην κοινωνία, όσο και στην πραγματική οικονομία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κρατάμε έντιμη ειλικρινή και πατριωτική στάση και αγωνιζόμαστε μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο.

»Έχουμε ένα σοβαρό και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την έξοδο μας από την κρίση. Το εθνικό μας σχέδιο για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας μας ξεδιπλώνεται σε 3 άξονες: την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη θεσμική και εκείνη της εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων.

»Η παραγωγική ανασυγκρότηση περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων):

-Το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους, μετά από διεθνή λογιστικό και νομικό έλεγχο του δημόσιου χρέους (προ και μετά PSI) για τον προσδιορισμό του επαχθούς και επονείδιστου χρέους.

-Τη θεσμοθέτηση ενός απλού, σταθερού, δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού πλαισίου με συνταγματική ισχύ για 10 χρόνια.

-Την ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με στοχευμένη αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών πόρων.

-Την αποκατάσταση του βασικού μισθού και της κατώτερης σύνταξης στα προ μνημονίου επίπεδα.

-Την ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

-Την προώθηση της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας και ενσωμάτωσή τους στον παραγωγικό ιστό της χώρας.

-Την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα με στόχο την αυτάρκεια.

-Την προσέλκυση επενδυτών (ξένων και εγχώριων) με παροχή κινήτρων ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων, χωρίς να εκποιείται η δημόσια περιουσία.

-Την ελάφρυνση του χρέους στους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

-Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

 

»Η θεσμική ανασυγκρότηση περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων):

-Συντακτική Βουλή και νέο Σύνταγμα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται απευθείας από τον λαό.

-Ανεξαρτητοποίηση της Δικαιοσύνης και ενίσχυση των υποδομών της για την ταχεία απονομή της (με συνταγματική κατοχύρωση).

-Κατάργηση όλων των νόμων που θεσπίστηκαν σε εκτέλεση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων.

-Άμεση τροποποίηση (ακόμα και μονομερή καταγγελία) των όρων της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. Την υποχρεωτική απογραφή των νόμιμων και μη νόμιμων μεταναστών, και την επαναπροώθηση των μη νόμιμων μεταναστών.

-Επαναπροσδιορισμός του ρόλου του κράτους σε ρόλο επιτελικό, που θα ελέγχει χωρίς να ρυθμίζει ασφυκτικά την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς, με αξιόπιστους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

-Δημιουργία Κοινωνικού Ταμείου Νέων Γενεών.

 

»Η ανασυγκρότηση της εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων):

-Τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από τη Γερμανία και την εγγραφή τους στο ενεργητικό της νέας Εθνικής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

-Την επίλυση του κυπριακού η οποία θα βασίζεται όχι στη διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία, αλλά στην αρχή της δημοκρατικής πλειοψηφίας ολόκληρου του Κυπριακού λαού.

-Την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της FYROM, η οποία δεν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία.

-Η χώρα μας, ως πυρήνας σταθερότητας, ενεργειακής ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, πρέπει να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας και κατανόησης μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. δεν πρέπει να μας εμποδίζει να διατηρούμε στενές πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις με άλλα κράτη, ιδίως με αυτά με τα οποία έχουμε ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς όπως, μεταξύ άλλων, είναι η ομόδοξη Ρωσία. Αντίθετα, επιβάλλεται να αναπτύσσουμε τις σχέσεις αυτές μέσα στο πλαίσιο των ευρύτερων γεωστρατηγικών μας συμφερόντων.

»Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητάμε τη ψήφο του ελληνικού λαού για να είμαστε η εγγύηση της σταθερότητας στην επόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που θα δημιουργηθεί για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, την εθνική μας κυριαρχία και να δώσουμε ελπίδα και όραμα στη νέα γενιά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα