Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. για την περίοδο 2014 – 2020

Με ψήφους 537 ψήφους έναντι 126, και με την υποστήριξη της δεξιάς και των σοσιαλιστών, εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της Ολομέλειας του Ε.Κ. ο πολυετής προϋπολογισμός της Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020.

Ο Πολωνός επίτροπος Γιάνους Λεβαντόφσκι χαρακτήρισε καθοριστικό στοιχείο του νέου πολυετούς κοινοτικού προϋπολογισμού την ευελιξία και υποστήριξε ότι από τις αρχές του επόμενου έτους θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται τα νέα προγράμματα.

«Δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι άλλα έχουμε μία εν μέρει λύση για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και τη δημοσιονομική προσαρμογή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ελπίζω ότι τώρα, θα μπορέσουμε να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις για την εφαρμογή του πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ, τόνισε για λογαριασμό του Συμβουλίου της Ένωσης ο λιθουανός υπουργός Γιουταυκάς Λεσκεβίτσιους.

Ο κ. Λεσκεβίτσιους δεσμεύθηκε ότι στις 18-19 Δεκεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων, που θα προχωρήσει σε μία πρώτη αποτίμηση της εφαρμογής του πολυετούς κοινοτικού προϋπολογισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα