«Εγώ δεν διώχνω κανέναν από το κόμμα»

«Μπαρούτι» μυρίζει στο ΠΑΣΟΚ αφού οι σχέσεις της Φώφης Γεννηματά ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί με αποκορύφωμα τα όσα έγιναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην κοινή συνεδρίαση των Κεντρικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜ.ΑΡ. και των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία.

Με την ομιλία του  ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε υποστηρίξει πως ο δρόμος που ακολουθεί η ηγεσία Χαριλάου Τρικούπη δεν οδηγεί πουθενά. το σωστό είναι να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ με ποιους είναι αποφασισμένο να συνεργαστεί την επαύριο των εκλογών και πάνω σε ποια προγραμματική βάση.

Η ίδια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά» θέλησε να δώσει απαντήσεις για το μέλλον του πρώην προέδρου του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη λέγοντας πως «δεν δείχνω σε κανέναν την έξοδο».

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κερδίζει ξανά την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων προοδευτικών πολιτών. Με τις θέσεις της, τον καθαρό πολιτικό της λόγο, χωρίς αμφιθυμίες, τακτικισμούς και αμφιταλαντεύσεις. Η στρατηγική και η πολιτική γραμμή της ,είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και ομόφωνων αποφάσεων. Στη βάση αυτών των αποφάσεων προχωρούμε συντεταγμένα βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ», λέει  αρχικά στην εφημερίδα η Γεννηματά,  απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που της άσκησε πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Αγωνίζομαι πάντα, με συνέπεια για την ενότητα της παράταξης. Δεν δείχνω σε κανέναν την έξοδο. Οι προσπάθειες μου είναι στραμμένες στις σχέσεις εμπιστοσύνης που πρέπει να χτίσουμε ώστε να επιλέξουν στελέχη και ψηφοφόροι την πόρτα της εισόδου», συνεχίζει.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου

Σε ερώτηση αν ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ και να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη η κα. Γενημματά δηλώνει: «Από τις αρχές του χρόνου και με δική μου πρωτοβουλία, ξεκίνησε ένας εξαντλητικός διάλογος για την ενότητα του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.

Ο κρίσιμος χρόνος για τις διαβουλεύσεις, τις συζητήσεις, τις επιτροπές διαλόγου, έχει εξαντληθεί. Εμείς ως Δημοκρατική συμπαράταξη προχωράμε. Έχουμε θέσει με συλλογικές μας αποφάσεις το πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο, ισότιμης συμμετοχής στη Δημοκρατική Συμπαράταξη όσων δυνάμεων το εννοούν πραγματικά».

«Ο Τσίπρας αποδείχθηκε χρήσιμος για τους δανειστές»

Παράλληλα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «αποδείχθηκε χρήσιμος για τους δανειστές αφού υπογράφει και εφαρμόζει κάθε αντιαναπτυξιακή και αντιλαϊκή απαίτηση τους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι η πλήρης υποταγή και υπακοή του συντηρεί την ύφεση, βαθαίνει τη φτώχεια, παρατείνει την εξάρτηση και δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση. Οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις Τσίπρα αφορούν όλες σε μεγάλες αυξήσεις φόρων, σε περικοπές μισθών, σφαγή των συντάξεων, περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες στην Υγεία και στην Παιδεία. Καμία μεταρρύθμιση η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει την οικονομία και να διευκολύνει την ανάπτυξη δεν έχει πραγματοποιηθεί, όπως για παράδειγμα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας ή στην απονομή της δικαιοσύνης.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του α’ εξαμήνου 2017 απαντά ότι «Η Κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί. Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο το καλύτερο».

«Δεν γίναμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ»

Τέλος όσον αφορά στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ΕΣΡ η κα. Γεννηματά έκανε λόγο για «παραμύθια της Χαλιμάς». «Η στρατηγική επιλογή μας για αυτόνομη πορεία με διακριτό ρόλο ενοχλεί. Αποδεικνύεται καθημερινά με τις απροκάλυπτες επιθέσεις που δεχόμαστε. Ματαιοπονούν όμως. Δεν γίναμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουμε ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Η θέση μας δεν αλλάζει. Ας το πάρουν απόφαση», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα