Εθνική με στοιχεία από το 2005…

Μία «δωδεκάδα φωτιά» έχει η Εθνική μας ομάδα του μπάσκετ. Όπως τότε, το 2005 που κανένας δεν ήταν το μεγάλο αστέρι, αλλά Κακιούζης, Ζήσης, Ντικούδης, Σπανούλης, Διαμαντίδης, Μπουρούσης και οι λοιποί είχαν βάλει όλοι από ένα χεράκι.

Φέτος, αυτό που αποδείχθηκε στην πρεμιέρα είναι ο εξαιρετικός μας πλουραλισμός. Μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο (λογικό την πρώτη αγωνιστική ενός τόσο μεγάλου τουρνουά), αλλά το παιχνίδι «βγήκε» με ένα σωρό επιτεύγματα. Ας δούμε ποια ήταν αυτά:

Σκοράρισμα: Η Εθνική μας με 85 πόντους την πρώτη μέρα της διοργάνωσης είναι τρίτη στη σχετική λίστα. Η Τουρκία σκόραρε 89 πόντους κόντρα στην Ιταλία που με 87 επίσης μας πέρασε. Όπως και να το κάνουμε, όμως, αμφότερες αυτές οι ομάδες έφτασαν σε υψηλό σκορ, δεχόμενοι επίσης πολλούς πόντους, ενώ η Ελλάδα έφτασε τους 85, κρατώντας τον αντίπαλο στο 65! Επίσης, το Γαλλία-Φινλανδία έληξε 97-87, αλλά στην παράταση (81-81 η κανονική διάρκεια).

Άμυνα: Η Πολωνία κράτησε τη Βοσνία στους 64 πόντους, αλλά σκόραρε μόλις 68. Η Τσεχία κράτησε την Εσθονία στους 57. Τρίτη και στην άμυνα, λοιπόν.

Ασίστ: Εδώ δεν είχαμε αντίπαλο. Δώσαμε τις περισσότερες ασίστ από κάθε άλλη ομάδα, δείγμα του ορθολογικού, σκεπτόμενου και δουλεμένου παιχνιδιού μας. Προφανώς και έχουμε τους καλύτερους στο είδος και φάνηκε στην πρεμιέρα να έχουν καθαρό μυαλό. Φτάσαμε τις 21 ασίστ.

Ριμπάουντ: Αν και μαζέψαμε 39 ριμπάουντ, «καθάρισαν»  περισσότερα συνολικά 10 ομάδες! Στα παιχνίδι με χαμηλότερα σκορ και περισσότερες άστοχες ενέργειες ήταν πιο φυσιολογικό να υπάρξουν περισσότερα ριμπάουντ. Στα ριμπάουντ, όμως, περισσότερη σημασία έχει πόσα παραπάνω παίρνεις από τον αντίπαλο. Στην περίπτωσή μας πήραμε ένδεκα (39-28).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα