“Εθνικό έγκλημα η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ”

Tα “έχωσε” στην κυβέρνηση ο  ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την σχεδιαζόμενη  πώληση λιγνιτικών μονάδων χατρακτηρίζοντας μια τέτοια κίνηση ως “εθνικό έγκλημα”.

Ο Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. υπενθύμισε, μάλιστα, ότι το χαρακτηρισμό αυτό είχε χρησιμοποιήσει το 2014 και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι ακριβώς το ίδιο σχέδιο με μια μικρή παραλλαγή.

Σήμερα λένε ότι είναι με το πιστόλι στον κρόταφο, δεν φαντάζομαι ότι οι άλλοι το είχαν σε διαφορετικό σημείο του σώματός τους» σχολίασε δηκτικά ο κ. Αδαμίδης.

Δεν πρόκειται για επενδύσεις γιατί οι ιδιώτες θέλουν να τις πάρουν κοψοχρονιά”

Όπως είπε «δεν πρόκειται για επενδύσεις γιατί οι ιδιώτες θέλουν να τις πάρουν (σ.σ. τις λινγιτικές μονάδες) κοψοχρονιά και να κάνουν απολύσεις».

Εξηγώντας τι θα σημάνει η πώληση μονάδων ο κ. Αδαμίδης είπε ότι «η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να κρατήσει την ηλεκτροδότηση της χώρας. Δεν θα είναι το τελευταίο καταφύγιο για τους καταναλωτές είτε είναι ευάλωτος είτε στο κοινωνικό, το αγροτικό και το πολυτεκνικό τιμολόγιο».

Ερωτηθείς για την αντίδραση των εργαζομένων στη ΔΕΗ ξεκαθάρισε ότι «ειμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τουλάχιστον ό,τι κάναμε το 2014 αλλά τώρα θα κάνουμε περισσότερα γιατί έχουμε μια κυβέρνηση που έχει πει ψέματα στο λαο του εργαζομένους και τις τοπικές κοινωνίες».

«Πιστεύω ότι το σύνολο της εργατικής τάξης στη χώρα νιώθει εξαπατημένο» είπε κ. Αδαμίδης και κατέληξε ότι «εμείς θέλουμε επενδύσεις αλλά να προσθέσουν και όχι να αφαιρέσουν θέσεις εργασίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα